Vantaa 688 vuotta!

Hertaksentie 1, Vantaa · Aika 14.9.2019 klo 11:00 - 16:30

Tervetuloa juhlistamaan Vantaan 688. syntymäpäivää Vantaan kaupunginmuseolle 14.9.2019. Kaupunginmuseo ja Vantaan Kylli -hanke järjestävät ilmaistapahtuman, jossa hauskanpidon lomassa pääset tutustumaan myös rakkaan kotikaupunkimme Vantaan historiaan.

KUNINKAANTIEN KOTISEUTUBUSSIT klo 11 ja 14

Syntymäpäivänä pääset tutustumaan Vantaaseen kahdella ilmaisella kotiseutubussikierroksella. Bussit lähtevät ajamaan Vantaan kaupunginmuseolta kello 11 ja kello 14 kohti Kuninkaantien varrella sijaitsevia historiakohteita. Kierros kestää noin kaksi ja puoli tuntia. Busseissa on rajoitettu määrä tilaa, joten varaathan paikkasi 31.8. mennessä täältä.

PARITANSSIKURSSI klo 11 ja PÄIVÄTANSSIT klo 13

Opi paritansseja juhlapäivän kunniaksi! Kansanomaisten tanssien paritanssityöpaja järjestetään kaupunginmuseon pihalla kello 11-12. Työpaja on osa Suomen Nuorisoseurat ry:n kansanomaisten paritanssien kehittämis- ja yhteistyöhanketta. Työpajojen perään tanssitaan päivätanssit kello 13-14:00. Päälle säänmukainen varustus ja hiekkakentälle sopivat tanssikengät.

KAKKUTARJOILU klo 12

Tule nauttimaan ilmaisesta kakkutarjoilusta kaupunginmuseon pihateltalle, jossa voit samalla osallistua muun muassa Vantaan historiavisaan tai tutustua museon matkalaukkunäyttelyyn. Voit myös jättää omat Vantaa-muistosi museolle talteen. Kakkua riittää sadalle ensimmäiselle.

TIKKURILA HISTORYWALK at 12:30

Dive into the history of Vantaa in English on a guided historywalk in Tikkurila. We leave from the City Museum’s front yard at 12:30. The walk is free of charge.

ASIANTUNTIJALUENTO VANTAAN KIRKOISTA JA KAPPELEISTA klo 14:15

Rakennustutkimuksen harjoittelija Hanna Ellermaa kertoo Vantaan kirkkojen ja kappeleiden historiasta vastavalmistuneen päivitysinventoinnin pohjalta. Noin puolen tunnin asiantuntijaluento pidetään museon ensimmäisessä kerroksessa.

Huomioita:

Tapahtuma järjestetään asiantuntijaluentoa lukuun ottamatta kaupunginmuseon pihassa, joten päälle säänmukainen varustus. Tanssikengät kannattaa valita hyvin ja tanssiessa tulee noudattaa varovaisuutta, sillä alusta on museon hiekkainen piha. Tapahtuman vuoksi museon pihalle ei voi parkkeerata päivän aikana. Parkkikiekollisia paikkoja löytyy sekä Sokos Hotel Vantaan edestä (3kpl 60min paikkoja) sekä Heurekan parkkipaikoilta (4-6h).

Huomioithan, että museon näyttelyt ja Pieni museopuoti ovat suljettuina hissiremontin vuoksi. Tapahtumateltalta voit kuitenkin ostaa bussikierroksella esiteltyjä kirjoja käteisellä ja kortilla. Muita museokauppatuotteita ei myydä.

Tapahtuman kakkutarjoilu vain sadalle ensimmäiselle. Gluteeniton kakku riittänee noin 20 ensimmäiselle. Tarjoilemme kakun kanssa vettä ja mehua.


RSS facebook twitter instagram youtube