PERUTTU! (Kuoleman kahvila: VTT Ilona Pajari, Hautajaistyöpaja)

Hertaksentie 1, 01300 Vantaa · Aika 16.4.2020 klo 17:00 - 18:30

Vantaan kaupunginmuseolla käynnistyy keväällä Kuoleman kahvila -teemasarja. Kahvilassa pääsee jakamaan ajatuksiaan kuolemasta, kuuntelemaan eri asiantuntijoiden esitelmiä, sekä nauttimaan virkistävästä kahvista.

Kuoleman kahvilat järjestetään Vantaan kaupunginmuseolla kuutena torstaina klo 17.00–18.30. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu.

Viimeinen Kuoleman kahvilan kerta vie meidät sosiaalihistorioitsija, dosentti Ilona Pajarin mukana hautajaistyöpajaan.

Millaiset ovat hyvät hautajaiset? Millaiset hautajaiset haluaisit itsellesi, millaisiin haluaisit osallistua? Ovatko jotkut hautajaiset jääneet erityisesti mieleesi? Hautajaisten tavoitteena on läheisten lohduttaminen ja vainajan muiston vaaliminen – millaiset hautajaiset täyttäisivät tämän tehtävän parhaiten?

Työpajassa käydään läpi suomalaisten hautajaisten tavanomaista kulkua ja lainsäädännön rajoituksia, pohditaan erilaisia vaihtoehtoja ja luonnostellaan omat tai kuvitteelliset hautajaiset. Erilaiset valmiit hautaustestamenttipohjat ja opaskirjaset antavat suuntaa suunnittelulle, mutta mielikuvitustakin voi käyttää. Menneisyyden hautausperinteistä voi ammentaa, samoin muista kulttuureista – tai kehitellä jotain aivan omaa.

Ilona Pajari (s. 1971) on historiantutkija, joka on pohtinut suomalaista kuolemaa, hautajaisia ja hautaamista useissa tutkimuksissa. Kuolema yhteiskunnallisena ilmiönä ja henkilökohtaisena kokemuksena on keskeistä hänen tutkimusotteelleen. Viimeisin toimitettu teos on Suomalaisen kuoleman historia (2019).


RSS facebook twitter instagram youtube