Varaa opastus

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Kaupunginmuseon näyttelyihin voi varata opastetun näyttelykierroksen museolehtori Marjo Eerikäiseltä (marjo.eerikainen@vantaa.fi). Vaikka ryhmänne ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin voimme varmistaa, ettei näyttelytiloihin synny tungosta ja saatte ryhmällenne parhaan mahdollisen museokokemuksen.

Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla myös teemaopastuksia.

Opastuksen hinta:

  • vantaalaisille opintoryhmille ilmainen
  • muut 50€ / ryhmä (ma-pe klo 9-17)
  • muina aikoina 70 € / ryhmä


Ryhmäkoko:

  • max. noin 20 henkilöä
  • suuremmat ryhmät opastetaan useammassa erässä


Opastuksen kesto:

  • n. 1 tunti
  • voimme mitoittaa opastuksen keston myös aikataulunne mukaan (kysy lisätietoja museolehtorilta)

Varauksen yhteydessä kannattaa esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön ryhmän tarpeiden mukaan.

Näyttelyyn järjestetään myös ilmainen yleisöopastus joka lauantai klo 14 ja kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 17. Kesän ja syksyn aikana museorakennusta remontoidaan. Museon näyttelytilat avautuvat seuraavan kerran 7.11.2020 Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyn myötä.

Vantaan historiakävelyt kesällä 2020

Sukella mukaan Vantaan tarinaan kaupunkiopastuksilla. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Noin tunnin mittaisten kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Koronapandemian takia rajoitamme kierroksille osallistujien määrän 30 henkilöön. Kierroksille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen: info@vantaaseura.fi. Kierroksilla huomioidaan turvavälit. Ethän osallistu, jos tunnet itsesi vähääkään sairaaksi. Koronakesän bonuksena historiakävelyjä tuotetaan myös Vantaa-kanavalle.

Loppukesän ohjelma:

13.8. klo 17.30 Keimolanmäki – moottoriradan varrella

Modernin asuinalueen katulinjoissa on säilytetty vanhan moottoriradan muoto. Taide ja valokuvat ovat vallanneet rallikilpailujen nostalgisen lenkin, joka kierretään kierroksella.
Lähtöpaikka: Moottoriradan valvontatorni, Keimolanmäki

20.8. klo 17.30 Kaivoksela – Rautakaivosten lähiö

Vantaan rautainen sydän, Sillbölen avolouhos oli aikansa merkittävin rautamalmin lähde ja nykyisin yksi Vantaan teollisen historian näkyvimmistä muistomerkeistä, jonka mukaan Kaivoksela on nimensä saanut.
Lähtöpaikka: Kaivokselan liikuntapuisto, Luolapolku 6. Kierros päättyy Kaivokselan ostarille.

27.8. klo 17.30 Myyrmäki – Kivikaudesta katutaiteeseen (Why so Myrtsin yhteydessä)

Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa?
Lähtöpaikka: Ravintola Wanda's, Liesikuja 5

3.9. klo 17.30 Länsimäen linnoitukset

Ensimmäisen maailmansodan aikana pääkaupunkiseudulle rakennettiin mittavat maa- ja merilinnoitusvyöhykkeet. Länsimäessä on säilynyt merkittävä sotahistoriallinen linnoitus, jonka rakennelmien partaalla kuullaan ensimmäisestä maailmansodasta Vantaalla.
Lähtöpaikka: Pallastunturintien ja Tykkikujan risteys, Länsimäki

13.9. Jokiniemen muinaispuistopäivän opastukset, alkaen klo 12.15

Hakkilan kivisillan viereinen Ikikallio voisi kertoa meheviä tarinoita kivikaudesta 1900-luvulle saakka. Muinaispuistopäivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivän opastuksilla tutustutaan kivikauteen, Hakkilan kivisiltaan ja Kuninkaantiehen sekä Haxbölen keskiaikaiseen kyläasutukseen.
Lähtöpaikka: Jokiniemen muinaispuisto, Tikkurilantie 20

Historiakävelyt ovat Vantaan kaupunginmuseon, Kylli-hankkeen, Vantaa-Seuran sekä VisitVantaan yhteisesti tuottama tapahtumasarja.

Kaipaatko kaveria museovierailulle? Pyydä mukaan Kulttuuriluotsi! Luotsit ovat koulutettuja, vapaaehtoisia vantaalaiseen kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, joiden palvelu on ilmainen. Lisätiedot ja tilaukset Kulttuuriluotsien nettisivulta.

RSS facebook twitter instagram youtube