Näyttelyt

NÄYTTELY ON SULJETTU 17.3.2020 ALKAEN. Parhaillaan museorakennusta remontoidaan.
Museon näyttelytilat avautuvat 7.11.2020 Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyn myötä.

KOHTI TUNTEMATONTA

Näyttelyyn voi tutustua https://tarinasoitin.fi/kohtituntematontanetti

Kohti tuntematonta-näyttelyn virtuaaliopastus
https://vantaakanava.fi/virtuaalimatka-museoihin-vantaan-kaupunginmuseo/

”Maasta sinä olet tullut, maaksi olet jälleen tuleman."

Näyttelymme Kohti tuntematonta kertoo kuolemasta. Kuoleman eri vaiheista, siihen valmistautumisesta, itse kuoleman hetkestä, hautauksesta, surusta ja muistamisesta, sekä siitä mitä meistä jää jäljelle kuoleman jälkeen.

Yksi näyttelyn teemoista on kuoleman parissa tehtävä työ. Näyttelyä varten on haastateltu eri alojen ammattilaisia, saattohoitajasta haudankaivajaan.

Näyttelyssä pyritään elämyksellisyyteen, valojen, äänimaailman, kuvien ja esineiden kautta. Historiallinen aikaperspektiivi näkyy siinä, miten hautauskäytännöt ovat aikojen kuluessa muuttuneet, mutta pääosa näyttelystä käsittelee sitä, mitä kuolema on nykypäivän yhteiskunnassa.

Moni asia saattaa kuitenkin kävijöitä, niin isoja kuin pieniäkin hämmentää, joten haluammekin näyttelyllä herättää ihmisiä keskustelemaan kuolemasta, tuosta tuntemattomasta ja pelottavastakin asiasta, joka koskettaa jokaista meitä, ennen pitkää.

Näyttelyn äänitarinat ovat kuunneltavissa osoitteessa tarinasoitin.fi/kohtituntematontatarinat

Näyttelyn käsikirjoitus: Anna-Reetta Rikala

Näyttely- ja valosuunnittelu: Mia Kivinen

Äänisuunnittelu: Anna Moriwaki

T‍utustu myös Vantaan kaupunginmuseon tekemiin Mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt

V‍antaan kaupunginmuseon näyttelyhistoria

Näyttelyä varten on haastateltu eri alojen ammattilaisia, saattohoitajasta haudankaivajaan. Heidän tarinoihin voi tutustua kuunnelmien kauttta. Kuva: Antti Yrjönen / VKM

Näyttelyä varten on haastateltu eri alojen ammattilaisia, saattohoitajasta haudankaivajaan. Heidän tarinoihinsa voi tutustua kuunnelmien kautta.

Kuva: Antti Yrjönen / VKM

Näyttely tarjaa ainutlaatuisen mahdollisuuden testata arkkua.

Kuva: Antti Yrjönen / VKM

"Kuolema koskettaa kaikkia meitä. Siitä pitäisi puhua enemmän. Näyttelyssä on ollut enemmän iäkkäämpiä kävijöitä, mutta kyllä tänne voi tulla lastenkin kanssa. Ei kuolemaa tarvitse piilottaa lapsilta. Heidän on hyvä oppia, että elämään kuuluu surullisia ja vaikeita asioita, ja niistä selvitään", toteaa näyttelyn käsikirjoittaja Anna-Reetta Rikala.

Kuva: VKM

Artikkeli

Näyttelyt

Lue Lisää

RSS facebook twitter instagram youtube