Näyttelyt

KOHTI TUNTEMATONTA

”Maasta sinä olet tullut, maaksi olet jälleen tuleman."

Näyttelymme Kohti tuntematonta kertoo kuolemasta. Kuoleman eri vaiheista, siihen valmistautumisesta, itse kuoleman hetkestä, hautauksesta, surusta ja muistamisesta, sekä siitä mitä meistä jää jäljelle kuoleman jälkeen.

Yksi näyttelyn teemoista on kuoleman parissa tehtävä työ. Näyttelyä varten on haastateltu eri alojen ammattilaisia, saattohoitajasta haudankaivajaan.

Näyttelyssä pyritään elämyksellisyyteen, valojen, äänimaailman, kuvien ja esineiden kautta. Historiallinen aikaperspektiivi näkyy siinä, miten hautauskäytännöt ovat aikojen kuluessa muuttuneet, mutta pääosa näyttelystä käsittelee sitä, mitä kuolema on nykypäivän yhteiskunnassa.

Moni asia saattaa kuitenkin kävijöitä, niin isoja kuin pieniäkin hämmentää, joten haluammekin näyttelyllä herättää ihmisiä keskustelemaan kuolemasta, tuosta tuntemattomasta ja pelottavastakin asiasta, joka koskettaa jokaista meitä, ennen pitkää.

Näyttelyn äänitarinat ovat kuunneltavissa osoitteessa tarinasoitin.fi/kohtituntematonta

9.10.2019-17.4.2020
ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 11-16

Näyttelyn käsikirjoitus: Anna-Reetta Rikala

Näyttely- ja valosuunnittelu: Mia Kivinen

Äänisuunnittelu: Anna Moriwaki

Näyttelyn kanssa samaan aikaan Helsingissä 11.-19.11.2019 järjestettävä Ars Moriendi festivaali tarjoaa lisää aiheeseen liittyvää kiinnostavaa ohjelmaa arsmoriendi.fi/

Ars Moriendi on taidetta, kuolemantutkimusta, esitystapahtumia ja keskusteluja yhdistävä festivaali, jonka teemana on kuolema.

T‍utustu myös Vantaan kaupunginmuseon tekemiin Mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt

V‍antaan kaupunginmuseon näyttelyhistoria

Artikkeli

Näyttelyt

Lue Lisää

RSS facebook twitter instagram youtube