Näyttelyt

Kotiasemasi Vantaalla

Valokuvanäyttely Tikkurilan 160-vuotiaan asemarakennuksen historiasta

3.3.–14.8.2022

Tikkurilan vanha rautatieasema otettiin käyttöön 160 vuotta sitten, kun Suomen ensimmäinen rautatie avattiin junaliikenteelle 17. maaliskuuta 1862. Merkkivuotta juhlistetaan Kotiasemasi Vantaalla -valokuvanäyttelyllä, joka kertoo asemarakennuksen historiasta. Näyttely perustuu museon omiin kuvakokoelmiin.

Valokuvissa näkyy hetkiä eri ajoilta. Ajankulun huomaa paitsi ihmisten vaatteista ja kampauksista, myös pienistä muutoksista rautatieaseman ulkonäössä ja suurista mullistuksista aseman ympäristössä. Valokuvanäyttelyä on täydennetty muutamilla esineillä, jotka niin ikään kuuluvat museon omiin kokoelmiin. Nähtävillä on muun muassa eri aikojen matkalippuja. Lisäksi asema on inspiroinut niin taiteilijoita kuin käsitöiden tekijöitäkin.

Tikkurilan vanha rautatieasema on ollut museon näyttely- ja toimistotiloina vuodesta 1990 alkaen. Usein aseman arkkitehtoniset piirteet ovat olleet piilossa näyttelyrakenteiden takana. Kotiasemasi Vantaalla -näyttely on suunniteltu niin, että kaikki ikkunat ja ovet sekä vanha lippuluukku ovat näkyvissä. Tärkein näyttelyesine onkin kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus itse.

Valokuvien esillepanon ja näyttelyn visuaalisen ilmeen on suunnitellut Designer Helsinki.

Näyttely on auki ti - pe klo 11 - 18 ja la - su klo 11 - 16.

Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Katso myös Vantaan kaupunginmuseon Mobiilioppaat ja verkkonäyttelyt .

V‍antaan kaupunginmuseon näyttelyhistoria

RSS facebook twitter instagram youtube