Vantaan historiakävelyt saavat jatkoa

Tule mukaan VisitVantaan yhdessä Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon kanssa järjestämille historiakävelyille ympäri Vantaata!

Sukella Vantaan tarinaan yhden opastuksen tai koko sarjan verran. Vantaan monikerroksisesta historiasta löytyy herkullisia tarinoita kivikaudelta katutaiteeseen. Uskalla antaa Vantaan valloittaa!

Oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Noin tunnin mittaiselle, ilmaiselle kierrokselle lähdetään useimmiten kello 17.30 tarkemmin ilmoitetusta paikasta. Tarkista kellonaika ja lähtöpaikka jokaisen opastuksen yhteydessä. Päälle säänmukainen varustus.

Opastus on suomeksi, paitsi maanantaina 2.9. opastus on ainoastaan ruotsiksi ja lauantaina 14.9. ainoastaan englanniksi. Kävelyt ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Syksyn ohjelma:

Ma 19.8. klo 17.30 Länsimäen linnoitukset

Ensimmäisen maailmansodan aikana pääkaupunkiseudulle rakennettiin mittavat maa- ja merilinnoitusvyöhykkeet. Länsimäessä on säilynyt merkittävä sotahistoriallinen linnoitus, jonka rakennelmien partaalla kuullaan ensimmäisestä maailmansodasta Vantaalla.

Lähtöpaikka: Pallastunturintien ja Tykkikujan risteys, Länsimäki.

To 22.8. klo 17.30 Katrinebergin kartano: Rälssisäteristä kansalaistoiminnan keskukseksi

Knapbackan tilan nimi muuttui Katrinebergiksi yli 200 vuotta sitten tapaturmaisesti hukkuneen Catarina-emännän takia. Katrinebergin vanhaa kartanoa ympäröi ainutlaatuinen terassipuutarha ja vuodet ovat tuoneet vierelle sairaalan ja kunnalliskodin.

Lähtöpaikka: Katrinebergin kartanon edusta, Katriinankuja 5.

Ma 26.8. klo 17.30 Koivukylä: Kampakeramiikasta kompaktikaupungiksi

Kierroksella selviää, miten kampakeramiikka, sielunmessut, sota ja kompaktikaupunki-ideologia liittyvät Koivukylään. Etsimme oikeaa Koivukylää Rekolanojan molemmin puolin.

Lähtöpaikka: Koivutori, Hakopolku 2.

To 29.8. klo 18.00 Myyrmäki: Kivikaudesta katutaiteeseen

Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa?

Lähtöpaikka: Ravintola Wanda´s, Liesikuja 5.

Ma 2.9. klo 17.30 Kårböle (på svenska)

Vi bekantar oss med bakgrunden till skolbyggnaderna från tre olika sekel. Vi promenerar via Malmgårds spännande historia till Håkansberg och Kårböle FBK. Bland höghusen ser vi ännu Abrams karaktärsbyggnad. Guidningen är en del av Europas kulturmiljödagars program.

Start vid Kårböleskolan, Sorolavägen 2, Helsingfors.

Su 8.9. Opastuksia Jokiniemen Muinaispuistopäivässä (Euroopan kulttuuriympäristöpäivät)

Klo 12:15 Ikikallion vuosituhannet

Hakkilan kivisillan viereinen Ikikallio voisi kertoa meheviä tarinoita kivikaudesta 1900-luvulle saak-ka. Muinaispuistopäivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivän opastuksilla tutustutaan kivikau-teen, Hakkilan kivisiltaan ja Kuninkaantiehen sekä Haxbölen keskiaikaiseen kyläasutukseen.

Klo 13:30 Kivisillalla suurnimien kanssa

Kaksi Suomen presidenttiä, olympiasankari sekä maailmankuulu oopperatähti linkittyvät Hakkilan kivisillan ja lähialueen menneisyyteen.

Kierrosten lähtöpaikka: Jokiniemen muinaispuisto, Tikkurilantie 20.

La 14.9. klo 12:30 Tikkurila historywalk in English

Why was Tikkurila found and how it developed? Buildings and nature on the riversides of Keravanjoki show signs of the ancient and historical Vantaa – if you know where to look. The walk is a part of Vantaa 688 years celebration.

Lähtöpaikka: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1.

Ma 16.9. klo 17.30 Sotunki: Kylämaiseman historiaa

Merenpohjasta nousseet viljavat pellot ja rakennushistoriallisesti arvokas kylämaisema vie ajatukset kaupungin sykkeestä satojen vuosien taakse. Tervetuloa tutustumaan valtakunnallisesti merkittävään Sotungin kylään.

Lähtöpaikka: Ravintola Nygårds, Uunirinne 2.

Ma 23.9. klo 17.30 Kaivoksela: Rautakaivosten lähiö

Vantaan rautainen sydän, Sillbölen avolouhos oli aikansa merkittävin rautamalmin lähde ja nykyisin yksi Vantaan teollisen historian näkyvimmistä muistomerkeistä, jonka mukaan Kaivoksela on nimensä saanut.

Lähtöpaikka: Lähtöpaikka: Kaivokselan liikuntapuiston laita, Luolapolku 6, kierros päättyy Kaivokselan ostarille.

Ma 30.9. klo 17.30 Övre Nybackasta Lillakselle: Kievarielämää ja keskiaikaa

Tutustumme keskiaikaisen Mårtensbyn kylästä Nybackan ja Lillaksen tiloihin. Övre Nybacka tuo tuulahduksen kievarielämästä, mutta Lillaksen tontin jäänteet ovat maan povessa. Mitä arkeologit ovat löytäneet Lillakselta ja mitä tiedämme Lillaksen omistaneesta Bonden suvusta?

Lähtöpaikka: Kestikievari Övre Nybacka, Nybackantie 4.

Lisätietoja:

Mari Virtanen, matkailusuunnittelija, Vantaan kaupunki

mari.virtanen@vantaa.fi, puh. 050 3121 981

Riina Koivisto, toiminnanjohtaja, Vantaa-Seura

riina.koivisto@vantaaseura.fi, puh. 050 443 4040

Maiju Hautamäki, projektikoordinaattori, Vantaan kaupunginmuseo

maiju.hautamaki@vantaa.fi, puh. 050 302 6720

  • Julkaistu: 16.08.2019

RSS facebook twitter instagram youtube