Vantaalainen elämä -muistitietokeruussa etsitään muistoja Vantaasta

Mikä on suhteesi Vantaaseen? Onko se paikka, jossa haluat olla tai johon haluat muuttaa? Vai paikka, josta haluat pois – ja miksi? Mitä ajatuksia ja tunteita Vantaa sinussa herättää?

Esimerkiksi näihin kysymyksiin etsitään vastausta Vantaalainen elämä -muistitietokeruussa. Keruun järjestävät Vantaan historiatoimikunnan Vantaa50-historiahanke ja Suomalainen Kirjallisuuden Seura.

Vantaalaisilta – entisiltä, nykyisiltä ja tulevilta – kaivataan muistoja kotiseudusta ja elämästä kaupungissa sekä laajemminkin vantaalaisuudesta. Samalla saadaan kirjoituksia suomalaisesta jokapäiväisestä elämästä. Vastauksia toivotaan kaikenikäisiltä, kaikista taustoista tulevilta, menneiltä vuosikymmeniltä sekä nykyhetkestä.

Kerättyjä muistoja käytetään Vantaa50-historiahankkeessa täydentämään muiden aineistojen luomaa kuvaa Vantaasta. Näin esiin saadaan myös kaupunkilaisten näkökulmia. Tutkimuksessa aineistoa käsitellään nimettömänä. Keruuseen voi lähettää myös valokuvia, äänitteitä, aikaisempia muistelutekstejä ja haastatteluita.

Vantaalainen elämä -muistitietokeruu on käynnissä 10.1.–15.6.2022. Keruuesite tarkempine kysymyksineen ja vastauslomake löytyvät osoitteesta www.finlit.fi/vantaalainen-elama.

Lisätietoja:

Vantaa50-historiahankkeen projektisihteeri Sari Aalto, sari.t.aalto@vantaa.fi

  • Julkaistu: 11.01.2022

RSS facebook twitter instagram youtube