Suosittu kotiseutufilmi pyörii nyt myös museon ensimmäisessä kerroksessa

‍#ThrowbackVantaa-näyttelyssä yleisön suosikiksi on noussut Vantaanjoen pitäjä -kotiseutufilmi. Se on esillä museon toisessa kerroksessa aina, kun näyttely on auki. Keväästä alkaen yläkertaan on kuitenkin päässyt vain portaita pitkin, joten elokuvan äärelle pääseminen on edellyttänyt hyvää kiipeilykuntoa.

Ongelma on nyt ratkaistu niin, että olemme asentaneet videotykin myös museon ensimmäiseen kerrokseen. (Näyttelytiloihin tullaan asentamaan myös uusi hissi, mutta sen aikataulusta emme ole vielä saaneet varmaa tietoa.) Ylimääräinen elokuvahuone löytyy museon työpajatilan perältä. Museon henkilökunta laittaa filmin pyörimään aina, kun näyttelyvieras sitä pyytää, jos työpajatilassa ei ole yhtä aikaa muuta ohjelmaa. Varmimmin filmin pääsee katsomaan viikonloppuisin klo 11–16 sekä ti–pe klo 15–17.

Vantaanjoen pitäjä on kunnan ensimmäinen kotiseutufilmi. Se on valmistunut vuonna 1964. Elokuvassa kerrotaan Vantaan alueen menneisyydestä aina esihistoriasta lähtien, mutta pääpaino on nykyajassa eli 1960-luvun alussa, jolloin filmi on tehty. Elokuvan pituus on noin 40 minuuttia. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

  • Julkaistu: 21.09.2018

RSS facebook twitter instagram youtube