Museon julkaisut

Kotikulmilla - kuvia Vantaasta ennen ja nyt. [kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

V‍antaan kaupunginmuseon julkaisusarjassa ilmestyy säännöllisesti alueen historiaan liittyviä julkaisuja. Niitä voi käydä lukemassa museon käsikirjastossa, ja uusimmat julkaisut voi hankkia myös Pienestä museopuodista.


Ladattavat PDF-julkaisut:

Colonists on the Shores of the Gulf of Finland -julkaisu Suomenlahden rannikon asuttamisesta pohjautuu esitelmiin, jotka pidettiin PAVAMAB-hankkeen seminaarissa 12.–13.11.2010 Vantaalla. Seminaarin aiheena oli "Uudisasukkaat Suomenlahden rannikolla – Viron ja Suomen rannikon asuttaminen keskiajalla".

Padise ja Vantaa - Keskiajan silta Padisen ja Vantaan välillä -julkaisu PAVAMAB-hankkeen tutkimustuloksista koostuu Padisen luostaria sekä Gubbackan ja Mårtensbyn kylätontteja käsitteleväistä artikkeleista.

Uutinen

Uusi lastenkirja kertoo joulusta ja jouluperinteistä Vantaalla

Kirkonkylän joulu – Jul i Kyrkoby on kertomus vantaalaisen lapsiperheen joulunajasta. Joulun odotus voi tuntua pitkältä varsinkin, kun jouluun liittyy erityisiä salaisuuksia. Onneksi pitkää odotusta voi helpottaa valmistelemalla joulua leipoen,...

Lue Lisää

Uutinen

Håkansbölen kartanossa -julkaisu Vuoden kotiseututeos -finaaliin

Julkaisumme Håkansbölen kartanossa on valittu Suomen kotiseutuliiton järjestämän kilpailun finaaliin. Voittaja ratkeaa 3.10.

Lue Lisää

Uutinen

Kotikulmilla – Kuvia Vantaasta ennen ja nyt -julkaisu sai kunniakirjan

Suomen kirjataiteen komitea on valinnut Kotikulmilla – Kuvia Vantaasta ennen ja nyt Kauneimmat kirjat 2018 -kokoelmaan ja sille myönnettiin Kirjataiteen kaunis kirja -kunniakirja. Kauneimmat kirjat 2018 -kokoelmaan valittiin yhteensä 25 kirjaa....

Lue Lisää

RSS facebook twitter instagram youtube