Museon julkaisut

Kotikulmilla - kuvia Vantaasta ennen ja nyt. [kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

V‍antaan kaupunginmuseon julkaisusarjassa ilmestyy säännöllisesti alueen historiaan liittyviä julkaisuja. Niitä voi käydä lukemassa museon käsikirjastossa, ja uusimmat julkaisut voi hankkia myös Pienestä museopuodista.


Ladattavat PDF-julkaisut:

Colonists on the Shores of the Gulf of Finland -julkaisu Suomenlahden rannikon asuttamisesta pohjautuu esitelmiin, jotka pidettiin PAVAMAB-hankkeen seminaarissa 12.–13.11.2010 Vantaalla. Seminaarin aiheena oli "Uudisasukkaat Suomenlahden rannikolla – Viron ja Suomen rannikon asuttaminen keskiajalla".

Padise ja Vantaa - Keskiajan silta Padisen ja Vantaan välillä -julkaisu PAVAMAB-hankkeen tutkimustuloksista koostuu Padisen luostaria sekä Gubbackan ja Mårtensbyn kylätontteja käsitteleväistä artikkeleista.

Linkki

Kotikulmilla - kuvia Vantaasta ennen ja nyt -kirjan esittely

Teos aukaisee nykykaupunkilaisen silmät näkemään kotikulmansa uudella tavalla. Kirjassa havainnollistetaan ajan kerroksia viimeisten vuosikymmenien aikana kuvaparien avulla.

Lue Lisää

Uutinen

HÅKANSBÖLEN KARTANON HISTORIA ESILLE

Vantaan kaupunginmuseon uusin historiateos Håkansbölen kartanossa – På Håkansböle gård julkaistiin lauantaina 15.6. Teoksen on kirjoittanut tutkija Elina Riksman.

Lue Lisää

RSS facebook twitter instagram youtube