UKK - Usein kysytyt kysymykset

HUOM! Poikkeuksellisesti syksyllä 2020 kurssit laskutetaan pääsääntöisesti lähellä kurssien päättymistä.

Mikä on Vantaan aikuisopisto?

Tutustu tarinaamme lukien tai videon kautta. Olemme yli 60-vuotias kansalaisopisto ja yksi Suomen suurimmista opistoista! Kursseja järjestetään vuosittain yli 2000 ja opiskelijoitakin on 30 000.

Mitä tapahtumia aikuisopistolla on?

Tutustu luentoihin ja tapahtumiin tapahtumakalenterissa . Tiedotamme ajankohtaisuuksista myös Facebookissa ja Instagramissa. Opiston arkeen pääsee kurkistamaan myös Opistopistoja-blogissamme .

Mitä teillä voi opiskella? Onko teillä kurssia x?

Kursseihimme voit tutustua ilmonet.fi-palvelussa, josta löydät myös muiden pääkaupunkiseudun kansalaisopistojen kurssitarjontaa. Kaikkein ajankohtaisimmat tiedot löydät aina ilmonet.fi:stä! Voit myös tutustua kurssikatalogiin tästä tai noutaa paperisen oppaan Opistotalolta ja Myyringistä, kirjastoista, asukastilolta, terveysasemilta sekä K-supermarketeista.

Onko aikuisopistossa syyslomaa?

Pääsääntöisesti aikuisopistossa ei ole syyslomaa. Voit tarkistaa oman kurssisi tilanteen osoitteesta ilmonet.fi tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Voinko maksaa kurssin työnantajan tarjoamalla etusetelillä?

Tällä hetkellä Aikuisopiston kursseja ei voi maksaa etuseteleillä, esim. Smartum, E-passi tms.

Saavatko opiskelijat tai eläkeläiset alennusta kurssimaksusta?

Aikuisopisto myöntää alennuksen ainoastaan työttömille työnhakijoille. Todistukseksi hyväksymme TE-toimiston todistuksen työnhaun voimassaolosta. Lue lisää.

Yhteystietoni ovat muuttuneet, päivittyvätkö ne automaattisesti?

Yhteystieto- ja osoitemuutokset eivät päivity automaattisesti Aikuisopistolle. Voit muuttaa tietojasi kirjautumalla ilmonet.fi -palveluun tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että tietojen päivitys Vantaan aikuisopistolle ei koske muita Vantaan kaupungin palveluita!

Miten löydän kieliryhmistä oikean tason?

Tutustu kielitasoihin tästä . Ilmonetistä löydät kurssien kuvauksista tarvittavat taidot ja kurssin tavoitteet. Jos tarvitset apua, ota yhteys suunnittelijaopettajiin .

Pitääkö minun ilmoittautua ilmaisluennoille?

Kaikille luennoille tulee ilmoittautua ilmonet.fi palvelun kautta tai puhelimitse, niin verkko- kuin lähiopetukseen. Lähiopetuksessa luennoille on asetettu maksimiosallistujamäärät, joten muistathan myös perua osallistumisesi jotta jonossa oleva pääsee mukaan.

Miten löydän opetuspaikalle?

Aikuisopiston omia tiloja ovat Opistotalo Tikkurilassa sekä Myyrinki. Yhteystiedot ja saapumisohjeet löytyvät täältä . Koulujen ja päiväkotien osoitteet löytyvät kurssin kohdalta Ilmonet.fi:stä.


Haluan opiskelemaan perusopetukseen, mitä teen?

Tutustu maahanmuuttajien perusopetukseen tästä . Perusopetukseen voi hakea tällä lomakkeella vuoden ympäri, mutta ryhmät aloittavat yleensä elokuussa. Elokuun 2019 ryhmät ovat täynnä, ilmoitamme mahdollisista vapautuksista elokuussa.

Haluan tulla tekemään etätentin, mitä teen?

Lue ohjeet etätenttimiseen Aikuisopistolla täältä . Olethan ajoissa liikkeellä!


Minulla on idea uudesta kurssista/palautetta kurssista!

Voit antaa ideoita ja palautetta asiakaspalveluumme tai suoraan kurssiopettajallesi. Kiitos palautteestasi! Kursseja suunnitellaan myös toiveiden perusteella, tarkkaile päätyykö ideasi kurssiluetteloomme!

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube