Päivi Airas

Opettaja Päivi Airas

Opetan Vantaan Aikuisopistossa valokuvausta, mediaa ja tietotekniikkaa. Valokuvausta olen harrastanut ja opettanut jo 2000 -luvun alusta lähetien. Olen aina ollut kiinnostunut taulujen maalaamisesta, mutta tutustuessani digikuvaukseen avautui uusi maailmaa, jossa yhdistyi tietotekniikka ja luova maalaus digitaalisesti. Erityisesti olen kiinnostunut makrokuvauksesta, luovasta abstraktista kuvauksesta, joita voin ilmentää mm. hämärä- ja yökuvauksessa, valomaalauksessa, HDR-kuvauksessa, mutta myös liikkuessa luonnossa kuvaten luonnon muodostamia ilmiöitä. Opiskelijoita innostan kuvauksessa kuten myös median eri alueilla oman luovuuden ilmaisemiseen. Valokuvauksessa opetan mm. digijärjestelmäkameran käyttöä, digikuvauksen perusteita, makro-, luova-, yö ja hämärä-, HDR -kuvausta, valomaalausta.

Tietotekniikan ja median alalla olen ollut jo 1990-luvun alusta tehden tietokantasovelluksia ja niistä vähitellen siirtynyt kouluttamaan. Pääsääntöisesti käytän ja koulutan Adobe -tuoteperheeseen kuuluvia ohjelmia kuten Photoshop (kuvankäsittely), Indesign (julkaisu), Illustrator (grafiikka), Premiere Pro (videoeditointi), Rush (kevyt videoeditointi), Lightroom (arkistointi ja kevyt kuvankäsittely), After Effects (liikegrafiikka), Character Animator (hahmoille liike), Spark (verkkosivut, videotarinat), Dimension/Mitta (realistisia 3D -kuvia pakkauksiin, brändeihin). Aihealueista minulla on perus-, jatko- ja syventäviä kursseja.

Olen myös tilauksesta taittanut kirjoja ja lehtiä sekä käsitellyt julkaisuihin tulevat kuvat kuvankäsittelyohjelmilla. Koulutan myös vastaavia ilmaisohjelmia. Lisäksi opetusohjelmaan kuuluvat mobiililaitteet ja vastaavat ohjelmat niissä kuin tietokoneella. Vantaan Aikuisopiston lisäksi olen opettanut Adobe- ohjelmia eri oppilaitoksissa.

Koulutuksessa olen siirtynyt pitämään verkko-opetuksia, mutta pidän myös lähiopetuksia. Verkko-opetuksessa etenen rauhalliseen tahtiin ja opetusaiheesta riippuen on myös monipuolisia harjoituksia.

Kannustan valokuvauksessa kuten mediassa ja tietotekniikassa oman luovuuden käyttöön.

Tutustu Päivin kursseihin Ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube