Sanna Heikkilä

Opettaja Sanna Heikkilä

Aloitin liikuntaryhmien ohjaamiset vuonna 2000. Takana on yli 20 vuotta ohjaustaustaa lasten, nuorten ja aikuisten liikunnan parissa sekä viisi vuotta päätoimisen liikunnanopettajan töitä. Kaudella 2021-2022 toimin Vantaan aikuisopistolla tanssin ja liikunnan suunnittelijaopettajan sijaisena. Ohjaan päätyön ohella dynaamista joogaa, klassista pilatesta sekä ryhmäliikuntaa. Vapaa-ajalla opiskelen kasvatustieteiden maisteriopintoja.

Pilateksen ja joogan harjoittelussa ja opettamisessa minua kiinnostaa nykyisin yhä suuremmissa määrin tarkoituksellisen harjoittelun monitasoisuus, joka pitää sisällään kehon ja mielen toiminnallisuuden syvällisemmän ymmärtämisen. Pienryhmissä pyrin huomioimaan liikeratojen laadun ja tarkoituksenmukaisuuden kehon yksilöllisiä tarpeita kunnioittaen unohtamatta liikkumista, joka lisää hikeä ja aineenvaihduntaa sekä edistää hyvää oloa kokonaisvaltaisesti. Pohdin paljon sitä, että kuinka auttaa ylläpitämään treenissä pidemmän tähtäimen tavoitteellisuutta, joka kannustaa harjoittelemaan lisää ja pitkäjänteisesti. Teen parhaani, jotta voisin auttaa asiakkaita löytämään oman potentiaalinsa.

Joogan saralla liikeratojen laaja repertuaari vie kohti elastisempaa ja vahvempaa kehoa unohtamatta leikkisyyttä ja itsensä haastamista. Joogaharjoittelu pitää sisällään erilaisia työkaluja kehon kuunteluun, mielenhallintaan, hengityksen säätelyyn sekä joogafilosofian kautta laajemmaltikin eettisiin ja eksistentiaalisiin ulottuvuuksiin, joista voi olla hyötyä yllättävissä tilanteissa elämässä. Sisällämme on vahva potentiaali, joka on meidän jokaisen löydettävissä.

Pohjakoulutukseltani olen liikunnanohjaaja (AMK) sekä liikuntaneuvoja, urheiluhieroja, tanssinohjaaja (9kk) ja PT. Lisäksi liikunnan lyhytkoulutuksia on takanapäin n. 3000 tunnin edestä. Liikunnan monipuolinen osaaminen on intohimoni ja uuden oppiminen innostaa edelleen. Syksyllä 2021 sain päätökseen pilateksen ja joogan syventäviä opintoja, kuten klassiseen pilatekseen keskittyvän Aitopilates® ohjaajakoulutuksen (Aitopilates) ja joogaterapiakoulutuksen (Villa Mandala). Kuitenkaan, matka opettajuuteen ja oman asiantuntijuuden kehittämiseen ei pääty koskaan – eikä varmasti koulutuksetkaan.

Pilateksen saralla aloitin kouluttautumisen alunperin "modernilla” pilateksella v. 2016, mutta nykyisin opetan pääasiassa “klassista” pilatesta, sillä olen päässyt omakohtaisesti kokemaan alkuperäisen pilatesmetodin tehokkuuden ja hyödyt. Olen erittäin etuoikeutettu, kun saan pilatesoppini Suomen ainoalta Jay Grimesin WORK™ -koulutusohjelmassa valmistuneelta opettajalta Kati Pylkkäseltä. Olen harjoitellut ohjaamisen ohella jo useampia vuosia intensiivisesti Katin opissa, jotta kehittyisin lajissa yhä osaavammaksi.

Joogan puolella en ole tehnyt täsmällistä valintaa koulukuntien suhteen vaan haen osaamista laaja-alaisesta näkökulmasta. Viime aikoina olen kokenut tarvetta kehittää osaamista joogaterapian suunnassa.

Aristoteles on sanonut että “olemme sitä mitä toistuvasti teemme”. Ajatus sisältää sekä rutiinien merkityksen tärkeyden että elämäntapojen muutoksien potentiaaliset mahdollisuudet elämässä. Jos harrastamasi liikunta ei siis tuo elämääsi iloa, niin on aika kokeilla jotain uutta!

Tervetuloa tunneilleni!

Tutustu Sannan kursseihin ilmonet.fi -palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube