Mirja Hiirikoski

Opettaja Mirja Hiirikoski

Opetan tällä hetkellä Vantaan aikuisopistossa erilaisia jooga- ja tanssikursseja. Joogan päivä- ja iltakursseja, yinjoogaa, selkä kuntoon joogalla ja lyhytkursseina: restoratiivista joogaa ja joogaa stressinhallintaan. Ohjaan myös Asahia, joka on kaikille sopivaa, terveysliikuntaa ja syvävenyttelyä. Tanssikursseja: Lavista-lavatanssijumppaa ja tiiviskursseina Sambicia sekä Kroppa kuntoon tanssien teematunteja.

Kouluttauduin jazz- ja seuratanssi opettajaksi yksityiseen tanssikouluun. Samaan aikaan pyrin opiskelemaan. Minusta piti tulla graafikko, mutta tulikin yo-pohjainen mallipukineiden suunnittelija. Vaihdoin alaa ompelijasta liikunnanohjaajaksi Rinnekoti-Säätiön palveluksessa. Espoosta Vantaalle muutto ja perheen perustaminen päättivät erityisliikunnanohjaajan työt.

Myöhemmin laajensin ammattitaitoani Eerikkilän Urheiluopistossa ja kahvakuula ja Zumba lisenssikoulutuksilla, sekä BodyJooga ohjaaja koulutuksella. Viimein kouluttauduin joogaopettajaksi ja suoritin Ryt500 opinnot 2015 ja siitä vasta alkoi, mielenkiintoinen matka, päättymätön joogan opiskelu.‍

Tutustu Mirjan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Mirja suunnittelijaopettajana

Minun elämäni on kulkenut opettavaisten haasteiden ja rikastuttavien kokemusten ja työtehtävien kautta. Eteenpäin on vienyt kiinnostus uutta kohtaan ja rakkaus ihmisiin sekä rohkeus, ahkeruus, optimismi sekä mahdollisuudet töiden kautta uuden oppimineen, kuten toimiessani kehitysvammaisten liikunnanohjaajana ja viime vuosina kansalaisopistossa suunnitteluopettajana niin liikunnan kuin nyt yhteiskunnallisten aineiden parissa.

Olen myös opiskellut erilaisia tietoja- ja taitoja mm. kädentaitojen-, kulttuuri-, ja liikunta-alalle sekä itselleni tärkeimmälle alalle: joogaopettajaksi YogaSource Lauttasaaren joogakoulussa, jonka ansiosta itsensä kehittäminen ja kouluttaminen jatkuvat edelleen. Aina voi oppia uutta.

Työ kansalaisopistossa ja erityisesti opetustyö on erittäin tärkeää ja merkityksellistä. Ihmisten halu oppia, saada tietoa ja uusia taitoja, kehittyä ihmisenä, tuli erittäin konkreettisesti esiin kevään 2020 koronaviruspandemian rajoittaessa lähiopetusta. Nopeasti järjestetyt verkkokurssit täyttyivät opiskelijoista ja saivat ylistävää palautetta. Vapaa sivistystyö on erittäin tasa-arvoista opiskelua. Se voi olla syrjäytymistä ehkäisevää ja monia taitoja lisäävää. Mielestäni opisto elää voimakkaasti tätä päivää.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube