Inka Valima

Opettaja Inka Valima

Työskentelen kotitalouden suunnittelijaopettajana Vantaan aikuisopistossa. Opetan mm. erityisryhmien kursseja ja pitkäkestoisia päiväkursseja. Seniorikurssit ja maahanmuuttajanuorten perusopetus ovat myös minun lukujärjestyksessäni. Opetan lisäksi ilta- ja viikonloppukursseja, erityisesti ruoanvalmistuksen tekniikkoihin tai erikoisraaka-aineisiin keskittyviä kursseja.

Olen sekä kotitalousopettaja ja ravintolakokki. Historiaa erilaisissa keittiöissä on kertynyt kohta 10 vuotta fine dining -ravintoloista oman kahvilan pyörittämiseen. Kotitalousopettajana olen ollut töissä peruskoulun lisäksi kansalaisopistossa Savonlinnassa ja ennen virkaa tuntiopettajana Vantaan aikuisopistossa. Lisäksi toimin ruoka-alan kouluttajana erilaisissa tilaisuuksissa.

Kotitalouden opetus merkitsee minulle arjen hallinnan opettamista ja ihmisten elämänlaadun parantamista. Parasta työssäni on saada ihmisille ahaa-elämyksiä ruoanvalmistuksen parissa. Arvostan suuresti opiskelijoitamme, jotka lähtevät oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja kokeilevat rohkeasti uusia makuja ja elämyksiä. Yritän korostaa opiskelijoille armollisuutta itseään kohtaan, sillä vasta harjoitus tekee mestarin.

Kursseillani oppii uusia tekniikoita ja pyrin tarjonnassa vastaamaan ruokatrendeihin. Oman osaamiseni perusta on eurooppalaisissa perinteissä, kuten ranskalaisen ja italialaisen keittiön klassikoissa. Tästä vankasta perustasta on helppo ammentaa myös uutuuksien ja trendien pariin.

Ruoan lisäksi vapaa-aikaani kuuluvat harrastukset ja matkustaminen. Tanssi, teatteri ja komiikka ovat iso osa elämääni. Matkatkin pyörivät usein ruoan ympärillä, mutta reissusta on mahtava tuoda mukanaan myös ideoita työhön!‍

Tutustu Inkan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube