Ulla-Maija Giusti


‍Olen opettanut italiaa Vantaan aikuisopistossa vuodesta 2012 asti. Italia on ollut osa elämääni opiskeluajoista lähtien; valmistuin maisteriksi Helsingin yliopistossa italia pääaineena. Asuin myös lähes 30 vuotta Roomassa, jossa vietin tavallista perhe-elämää – johon kuului italialaiseen tapaan laaja suku – kasvatin tyttäreni ja olin välillä töissä. Ikuisen kaupungin arki, tavat ja mentaliteetti tulivat tutuiksi. Minulle Italia on edelleen toinen kotimaa ja matkojeni pääasiallinen kohde, maassa ja sen kulttuurissa riittää ammennettavaa vielä monen kymmenen vuoden jälkeenkin.

Opetustyössä pyrin kielen rakenteiden ohella välittämään Italian kulttuurin piirteitä ja tuomaan esille maan elämäntapaa. Työskentely vuorovaikutuksessa motivoituneiden opiskelijoiden kanssa on antoisaa; heidän kysymyksensä ja kommenttinsa avaavat usein uusia, yllättäviäkin, näkökulmia käsiteltävään aiheeseen. On ilo huomata, että Italia kiinnostaa.

Vapaa-aikaani kuuluu kulttuuri eri muodoissaan; taidenäyttelyt, elokuvat ja musiikki, erityisesti jazz, kiinnostavat. Lukeminen on aina ollut rakas harrastus, italialainen kirjallisuus lähinnä sydäntä. Rentoudun myös pyöräilemällä Vantaanjoen hienoilla ulkoilualueilla.

Tutustu Ulla-Maijan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

facebook instagram youtube