Topi Lappalainen

Olen norjan ja ruotsin kielen tuntiopettaja Vantaan aikuisopistossa. Olen suorittanut tutkinnot taloushistoriasta Uppsalan yliopistossa ja pohjoismaisesta kirjallisuudesta Helsingin yliopistossa. Ruotsi oli opetuskielenä kumpaakin tutkintoa suoritettaessa ja olen opettanut ruotsinkielisiä kursseja yliopistolla. Myös henkilökohtaisessa elämässä olen pääasiallisesti käyttänyt ruotsia 19 vuoden iästä alkaen. Tällä hetkellä toimin päätoimisesti ruotsinkielisen Arbetarbladet.fi-verkkolehden väliaikaisena päätoimittajana. Intohimo norjan kieleen syttyi alun perin kirjallisuuden kautta, mutta olen aina ollut kiinnostunut kielistä.

Rakkaasta harrastuksesta tuli työ, kun sain mahdollisuuden opettaa norjaa ensin Arbiksessa ja sitten Helsingin työväenopistossa. Vantaan kaupunginkirjastossa olen joitakin kertoja käynyt luennoimassa puolalaisesta kirjallisuudesta, joten sitä kautta Vantaa tuntui luontevalta vaihtoehdolta opetuspaikaksi, kun kuulin, että Vantaallakin halutaan tarjota norjan opetusta. Norja on suosittu matkailumaa, jonka työmarkkinat vetävät. Luonto ja kulttuuri Norjassa ovat myös harvinaisen upeat. Norjan kieli avaa uusia näköaloja norjalaiseen mentaliteettiin ja yhteiskuntaan.

Kuuntele Topin haastattelu miten hänen suhteensa eri kieliin vaihtelee - ja minkä kielen oppimiskokemus poikkesi huomattavasti muista?

Tutustu Topin kursseihin ilmonet.fi -palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube