Satu Tamminen

Olen Vantaan aikuisopiston venäjän ja latinan opettaja. Olen valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineena venäjä ja sivuaineena latina.Olen suorittanut myös aineenopettajan kasvatustieteelliset opinnot.

Opettaja Satu Tamminen

Venäjää olen opettanut jo useita vuosia muissa kansalaisopistoissa, mutta syksyllä 2021 aloitan ilokseni työt venäjän opettajana myös Vantaan aikuisopistossa. Itse aloin opiskella venäjää yläasteen 8. luokalla ja onnekseni voin nyt todeta, että naapurimaamme omalaatuisesta kielestä ja kulttuurista kiinnostuneita ja innostuneita opiskelijoita on riittänyt aina. Venäjän kieltä opiskelemalla pääsee aidosti sisälle naapurimaamme kulttuuriin. Itse nautin Venäjällä slaavilaisesta tunnelmasta ja täytyy myöntää, että juuri Venäjän matkoilla "sattuu ja tapahtuu" kaikkein eniten.

Latinaa aloin opiskella yliopiston alkeiskurssilla ja kurkistus antiikin kiehtovaan maailmaan vei mennessään. Latinan opiskelu ei ole pelkkää kielen opiskelua, vaan samalla perehdytään myös aina monipuolisesti antiikin kulttuuriin ja historiaan eli opiskellessasi latinaa tutustut samalla myös Euroopan kulttuurihistoriaan ja kartutat yleissivistystäsi.

Myös itse latinan kieli on mielenkiintoinen. Latinaa opiskellessa on mielenkiintoista vertailla siitä eri Euroopan kieliin lainautuneita sanoja ja lisäksi monien eri tieteenalojen termit tulevat latinasta. Itseasiassa latinaa on ympärillämme paljon enemmän kuin arvaatkaan, esim. liikkeiden ja tuotteiden nimissä (Volvo,Veho, Vademecum, Alibi...).

Opittuasi latinan opit helpommin muita romaanisia kieliä ja latinan taidosta on sinulle hyötyä myös mm. englannin tekstinymmärtämisessä. Ja kukapa ei haluaisi osata heittää oikeassa yhteydessä jonkin latinankielisen "lentävän lauseen".

Alea iacta est. Nähdään latinan ja venäjän tunneilla!

Tutustu Sadun kursseisin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube