Satu Tamminen


‍Olen Vantaan aikuisopiston latinan opettaja. Olen valmistunut Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineena venäjä ja sivuaineena latina. Olen suorittanut myös aineenopettajan kasvatustieteelliset opinnot. Latinaa aloin opiskella yliopiston alkeiskurssilla ja kurkistus antiikin kiehtovaan maailmaan vei mennessään. Latinan opiskelu ei ole pelkkää kielen opiskelua, vaan samalla perehdytään myös aina monipuolisesti antiikin kulttuuriin ja historiaan eli opiskellessasi latinaa tutustut samalla myös Euroopan kulttuurihistoriaan ja kartutat yleissivistystäsi.

Myös itse kieli on mielenkiintoinen. Latinaa opiskellessa on mielenkiintoista vertailla latinasta eri Euroopan kieliin lainautuneita sanoja ja lisäksi monien eri tieteenalojen termit tulevat latinasta. Itseasiassa latinaa on ympärillämme paljon enemmän kuin arvaatkaan, esim. liikkeiden ja tuotteiden nimissä (Volvo, Veho, Vademecum, Alibi, ... ...).

Opittuasi latinan opit helpommin muita romaanisia kieliä ja latinan taidosta on sinulle hyötyä myös mm. englannin tekstinymmärtämisessä. Ja kukapa ei haluaisi osata heittää oikeassa yhteydessä jonkin latinankielisen "lentävän lauseen". Alea iacta est. Nähdään latinan tunneilla!

Tutustu Sadun kursseisin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

facebook instagram youtube