Kira Sidorov

T‍yöskentelen Vantaan aikuisopistossa kielten suunnittelijaopettajana vastuualueenani venäjä, arabia, kreikka, turkki, ruotsi, norja, saksa, heprea, kurdi ja viittomakieli. Koulutukseltani olen venäjän ja ruotsin opettaja.

Opettaja Kira Sidorov

Kielet, kulttuurit ja matkustaminen ovat kiehtoneet minua pikkutytöstä lähtien. Vaikka isovanhempani olivat venäläisiä emigrantteja ja elin venäläisen kulttuurin keskellä, en kuitenkaan lapsena suostunut puhumaan venäjää kotona enkä koulussa. 16-vuotiaana minussa kuitenkin yhtäkkiä heräsi kiinnostus juuriini ja rakkaus venäjän kieleen ja venäläiseen kulttuuriin. Niinpä aloitin venäjän opiskelun silloisessa Vantaan työväenopistossa. Opiskelin myös paljon itsenäisesti ja ylioppilasrahanikin käytin venäjän yksitysitunteihin Moskovassa. Lopulta suuri unelmani toteutui ja pääsin opiskelemaan Helsingin yliopistoon venäjän kieltä ja kirjallisuutta.

Venäjän ja ruotsin kielet ovat avanneet minulle ikkunan kiinnostaviin kulttuureihin, maihin, niiden ihmisiin ja antaneet uusia näkökulmia maailmaan. On kiehtovaa, miten me Suomessa elämme kahden niin erilaisen kulttuurin välissä. Nämä kielet ovat avanneet myös ovia moniin erilaisiin työpaikkoihin sekä Suomessa että ulkomailla. Opettaminen on kuitenkin minun juttuni. Ehkä se, mitä itse koin nuorena työväenopiston kurssilla, oli minulle niin vahva kokemus. Se oppimisen ja yhdessäolemisen ja -tekemisen ilo, mitä kursseilla on, on minusta loputtoman innostavaa! Vapaa sivistystyö onkin erityisen lähellä sydäntäni.

Kielten opiskelu on muuttunut valtavasti vuosien aikana. Nykyisin kielten opiskelussa korostuva kommunikatiivisuus tekee opiskelusta vieläkin hauskempaa ja antoisampaa. Tämä työ on suuri innostuksen lähteeni ja intohimoni ja haluan jatkuvasti oppia ja kokeilla uusia asioita sekä kehittää itseäni myös pedagogisesti. Tällä hetkellä olen erityisen innostunut musiikin hyödyntämisestä kielen ja kulttuurin opiskelussa.

Haluan tarjota ihmisille mahdollisuuden oppimiseen ja yhdessäoloon mukavassa ilmapiirissä. Kielten opiskelussa kun jo luokassa harjoitellessa pääsee luontevalla tavalla tutustumaan uusiin, kiinnostaviin ihmisiin!‍

Tutustu Kiran kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube