Jelena Kark


Olen filosofian maisteri. Valmistuin Tallinnan pedagogisesta yliopistosta. Olen täydentänyt pedagogista osaamistani ammatillisen opettajan tutkinnolla (AmO, 60 op) Haaga-Heliassa. Venäjä on äidinkieleni. Olen opettanut venäjää suurimman osan elämästäni. Kielet ovat aina olleet lempiaineitani. Erittäin tärkeä minulle on venäjän kieli ja kirjallisuus.

Ensimmäisellä venäjän tunnilla kysyn opiskelijoilta: ”Miksi haluat opiskella venäjää? ”. Opiskelijoiden vastauksissa on yhteinen tavoite – opiskella venäjän kieltä ja tutustua venäläiseen kulttuuriin, koska kieli on kaunis ja kulttuuri rikas. Näytän videon 90-vuotiaasta brittiläisestä rouva Meri Hobsenista, joka on oppinut venäjää niin, että pystyy lukemaan Dostojevskin ja Pushkinin kirjoja alkukielellä. Hänen lempikirjansa on Jevgeni Onegin. Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa kielen opiskelua.

Olen toiminut venäjän kielen opettajana erilaisissa oppilaitoksissa niin Virossa kuin Suomessa. Jonkun aikaa työskentelin myös kansainvälisen liiketoiminnan alalla. Silloin minulla oli paljon työmatkoja Venäjälle.

Olen erittäin onnellinen, kun oman työn tuloksena näen, että opiskelijat ovat motivoituneita ja kiinnostus venäjän kieleen kasvaa. Tunneilla puhumme paljon venäjää. Opetustyössä pyrin välittämän Venäjän kulttuurin piirteitä ja yritän mahdollisimman hyvin opettaa opiskelijoita tuntemaan venäläisen ”sielun salaisuuksia”, venäläistä mentaliteettia, traditiota ja tapoja. Olen kiinnostunut tuomaan jotain uutta oppimisprosessiin opiskelijoiden motivoimiseksi. Haluan hyödyntää erilaisia oppimistyylejä opetuksessa ja kannustaa opiskelijoita kielen oppimisen edistämiseen.

Paras opetustyön tulos vuosien varrella niin Virossa kun Suomessa on ollut se, kun tavatessani entisiä opiskelijoita eri maissa ja eri kaupungeissa, he kysyvät kuulumisia venäjäksi ja ihan venäläisen ihmisen tapaan perusteellisesti kertovat miten heillä menee.

Vapaa-aikaani kuuluvat erilaiset kulttuuritapahtumat, lukeminen, matkustaminen, psykologia, jooga, historia.

Tutustu Jelenan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube