Raija Rastas

Opettaja Raija Rastas

‍Opetan Vantaan aikuisopistotta kursseja Ryijy ommellen tai kehyskudonnalla sekä MATKALLA-tekstiilitaidetyöpaja. Valmistuin tekstiilitaiteilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta (Aalto-yliopisto) ja olen suorittanut opettajan pedagogisen pätevyyden (Hamk).

Asun Vantaalla Seutulan kylässä ja intohimoinen harrastukseni on valokuvaus. Kuvaan päivittäin luonnon yksityiskohtia, värejä ja jatkuvia muodonmuutoksia. Niistä saan ideoita taidetekstiileihin ja ryijyihin. Värit ovat aina olleet minulle tärkeitä ja ryijyssä jos missä saa suorastaan maalata väreillä. Ryijyssä voi leikkiä myös eripituisilla nukkalangoilla.

Ryijyn voi kurssilla valmistaa ompelemalla pohjakankaalle tai kehyskudonnalla. Ryijy on minulle erittäin rakas ja läheinen, jatkuvasti uudistuva tekniikka, jota on ilo opettaa. Tekniikka ei vaadi mitään ennakkotaitoja ja sen oppii helposti. Luento ryijyn kehityksestä tämän päivän moderniksi ja trendikkääksi taide- ja sisustustekstiiliksi auttaa oman ryijyn suunnittelussa, joka on hauskaa eikä lainkaan vaikeaa. Itse suunnittelemalla saa juuri omaan sisustukseen sopivan ryijyn.

Olen apuna työskentelyn jokaisessa vaiheessa. On ilo nähdä, kuinka keskenään niin erilaisia upeita ryijyjä syntyy kurssin aikana!

Tekstiilitaidetyöpajassa tutustumme ajankohtaiseen näyttelyyn ja valmistamme kollaasitekniikoilla taidetekstiilejä käyttämällä kerroksellisuutta ja erilaisia tapoja kuvioida kankaita.

Tutustu Raijan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube