Hanna Tamminen


‍Opetan Vantaan aikuisopistossa syksyllä 2019 neulekursseja, jossa opetellaan kiinnostavia tekniikoita maailmalta. Islantilainen intarsia on helppo ja rento kuviointitapa ainaoikeinneuleeseen. Sukkakurssille olen suunnitellut sukan johon on yhdistetty virolaisia tekniikoita kuten kihnulainen punos, tyylikäs pitsipinta, koristeellinen kiilakantapää ja toispuoleinen kärkikavennus.

Taustaltani olen graafinen suunnittelija, tekstiilitaiteilija ja lifestyle-toimittaja. Viimemainittu työ aikakauslehdissä johti kokoamaan kauniita kokonaisuuksia ja suunnittelemaan käsityömalleja ja innokkaille harrastajille ympäri Suomen. Samalla se sai itseni sisälle neulemaailmaan ja janoamaan lisää oppia.

Neulominen on ollut itselleni läheinen harrastus lukioikäisestä lähtien ja suhde on viime vuosina vain syventynyt. Toinen kiinnostukseni on tilkkuompelu. Molemmissa tekniikoissa tekemiseni moottori on värit, välillä hienovaraisesti, välillä reippaasti yhdistellen.

Neuleissa upeiden lankojen valikoima on nettikauppojen myötä yhä helpommin kenen tahansa saavutettavissa mistä tahansa - ja samaan aikaan käännämme katseen kohti lähilankoja, suomenlampaan villaa. Tilkkutöissäkin innostukseni on saanut vaikutteita maailmalta, esimerkiksi intialaisesta kantha-kirjonnasta. Tilkkutöissä voi ajan hengen mukaisesti kierrättää puuvilla- ja pellavatilkkuja mielin määrin.

Tutustu Hannan kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

facebook instagram youtube