Ulla Anttila

Ratkaisukeskeisyys ohjaa ajatteluani. Ajattelemalla ratkaisukeskeisesti pyrin miettimään mihin tavoitteeseen minun tai ryhmän, johon kuulun, pitäisi pyrkiä ja miten polulla tavoitteeseen on viisainta edetä. Muiden kanssa toimiessa on tärkeä ymmärtää, mitkä ovat yhteiset tavoitteet ja kuinka ne ovat sovitettavissa yhteen. Yhteinen näkemys polusta tavoitteisiin parantaa yhteistyötä. Olennaista ratkaisukeskeisessä ajattelussa on myös olemassa olevien voimavarojen tunnistaminen: se on tärkeää mietittäessä yksittäisen ihmisen tai kokonaisen organisaation tilannetta.

Minulla on ollut mahdollisuus opettaa ratkaisukeskeisiä menetelmiä Vantaan aikuisopistossa ja opetustyö on ollut antoisaa. Olen ideoinut kevääksi 2020 uusiakin kursseja. ”Ratkaisukeskeisyydestä apua arkeen ja työhön” – eräänlaisen peruskurssin - lisäksi on tarjolla ”Ratkaisukeskeinen ideapaja” niille, jotka ovat jo hieman perehtyneet aiheeseen. ”Ratkaisukeskeisen ajattelun sovellutuksia” puolestaan on maksuton luento, joka on tarkoitettu yleisesittelyksi kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle.

”Ratkaisukeskeisyys omaishoidon tukena” -kurssi on tarkoitettu omaishoitajille ja heidän kanssaan toimiville – sekä läheisille että ammattihenkilöille. Kirjoitan paraikaa erityislasten vanhemmille tarkoitettua tietokirjaa, jonka pohjustuksena mietin yleisemminkin keinoja vahvistaa omaishoitajien voimavaroja. Se on myös eräs kurssin teemoista.

Pohjakoulutukseltani olen sosiaalipsykologi, ja olen väitellyt sotatieteiden tohtoriksi oppimisesta kriisinhallinnassa. Uskon, että ratkaisukeskeisellä ajattelulla on paljon annettavaa myös rauhanomaiseen konfliktinratkaisuun. Paraikaa opiskelen ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi Itä-Suomen yliopiston ja Lyhytterapiainstituutin koulutusohjelmassa, ja aiemmin olen valmistunut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.


Tutustu Ullan kursseihin ilmonet.fi -palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube