Janne Joutsenjoki


Pidän Vantaan aikuisopistossa gnostilaisuuden tekstikurssin. Kurssin voi nähdä jatkoksi kevään 2019 luentosarjalle "Gnostilaisuus – saviruukkuihin kätkettyä viisautta", mutta kurssi toimii itsenäisenäkin, esitietovaatimuksia ei ole.

Gnostilaisuus on uskonto, tarkennettuna joukko uskonnollisia liikkeitä. Tekstikurssilla tarkastelemme gnostilaisia kirjoituksia. Lähtönäkökulma teksteihin on teologinen, ja sen ohella myös vapaampi pohdinta, uudet näkökulmat ja keskustelu niistä ovat hyvin tervetulleita!

Kirjoitukset tarjoavat mahdollisuuksia myös lukijaa omakohtaisesti koskettaviin tulkintoihin. Sellaiset voivat olla elämän- ja maailmankatsomuksellisia helmiä löytäjälleen, ja jaettuna myös muille opiskelijoille – sekä myös opettajalle.

Olen koulutukseltani teologian maisteri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. DI-koulutus on nuorena solmittu ammatillinen järkiavioliitto, teologia sitten se suuri rakkaus. Toisaalta ensin mainitusta on yllättävääkin hyötyä myös teologina.

Olen erityisen kiinnostunut ikivanhojen, mutta aina ajankohtaisten teemojen tarjoamisesta nykyajan ihmiselle, modernissa muodossa. Samalla haluan tuoda esille sellaisia elämän- ja maailmankatsomuksellisia mahdollisuuksia, jotka ovat kulttuurissamme monille ihmisille uusia. Tutustun ennakkoluulottomasti eri uskontoihin, ne ovat aarreaittani.

Aikojen saatossa uskonnot juurruttavat aineksia muun muassa kulttuuriin, moraaliin ja ajatteluun ylipäänsä. Suomessa monien ihmisten ajattelun ja käsitysten taustalla on luonnollisestikin vaikutteita meillä perinteisistä uskonnoista. Gnostilaisuus on meillä harvinaisempi, joten kurssini tarjoaa mahdollisuuksia myös ajattelumme ja käsitystemme lähtöoletusten arvioimiseen, ilman pyrkimystä muuttaa niitä. Tervetuloa kurssille!

Tutustu Jannen kursseihin ilmonet.fi-palvelussa.

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube