Koti ja puutarha

Villiinny vihreästä!

Puutarhakursseilta ja -luennoilta saat tietoa mm. puutarhanhoidosta, viherrakentamisesta, vihersisustamisesta ja floristiikasta. Pääset myös itse tekemään ja kokeilemaan niin kukkasidontaa kuin vaikkapa pienimuotoista hyöty- ja koristekasvien hoitamista Opistotalon piha-alueella. Pääset myös tutustumaan upeisiin viheralueisiin eri puolille Vantaata suuntautuvilla opastetuilla kierroksilla. Luennoilta ja kursseilta saat paljon vinkkejä ja uusinta tietoa oman puutarhasi hoitamiseen ja uudistamiseen. Voit myös perehtyä esimerkiksi sisustamiseen, perinnerakentamiseen ja luonnonmateriaalien työstämiseen erilaisiksi puutarha- ja sisustustuotteiksi. Tarjontaa ja valinnanvaraa kursseilla on niin aloittelijoille kuin jo aiheeseen pidemmälle perehtyneillekin, niin verkko-opintoina kuin lähiopetuksenakin.

Opiston kursseilla voit myös liikkua ja retkeillä luonnossa, opit sienien ja villiyrttien tunnistamista ja niiden tarkoituksenmukaista käyttöä sekä erilaisia hyödyllisiä taitoja niin harrastukseksi kuin työelämätaitoihinkin liittyen vaihdellen kausittain.

Useimmilla kursseilla kaikki materiaalit sisältyvät kurssihintaan ja tarvittavat työvälineet ovat vapaasti käytettävissäsi. Mikäli kurssi edellyttää opiskelijan hankkivan itse materiaaleja tai tarvikkeita, on siitä aina maininta kurssin tiedoissa. Joihinkin kursseihin kuuluu erillinen infokerta, jossa tarvittavat hankinnat käydään läpi. Infokerralle osallistuminen on välttämätöntä esim. materiaalien yhteistilausten takia.

Luontoon ja ympäristöön liittyvillä kursseilla liikutaan useimmiten ulkona vaihtelevissa maastoissa, joten varauduthan pukeutumalla asianmukaisesti sää ja kohteen maasto huomioiden. Muu kurssilla mahdollisesti tarvittava varustus on kerrottu kurssin sisältökuvauksen yhteydessä tai tietoa siitä lähetetään erikseen osallistujille.

Tarvittaessa lisätietoa kursseista voit kysyä ainealueen suunnittelijaopettajalta.‍

Tutustu puutarhakurssien tarjontaan.

Tutustu opettajiin

Haluatko tietää lisää opettajistamme?

Lue opettajien esittelyjä!

Lue Lisää

Blogiartikkeli

Nyt versoo!

Eri kasvien syötäviä versoja saa nykyään ostaa kaupasta valmiiksi rasiaan pakattuna, mutta versoja, varsinaisia superfoodeja, voi helposti kasvattaa myös itse.

Lue Lisää

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube