Lokakuun uutisia - luentoja joka lähtöön ja taidetta kaikille!

Löydä piristystä syksyn pimeisiin iltoihin monipuolisesta luentotarjonnastamme. Alla muutamia vinkkejä ja lisää löytyy ilmonet.fi-palvelusta. Huomaathan että kaikille luennoille tulee ilmoittautua. Voit tehdä sen verkossa tai soittamalla asiakaspalveluun 0983924342.

Tarjonnastamme löytyy myös paljon alkavia lyhytkursseja. Ja ilmoittautua voit myös käynnissä oleville kursseille, jos kurssilla on tilaa. Koko syyskauden kurssitarjonnan löydät Ilmonetista.

Joko olet käynyt tutustumassa aikuisopiston taidekeskuksessa sijaitsevaan Pisto-galleriaan? Lue lisää galleriasta uutiskirjeen lopusta.

Opiston kursseilla on maskisuositus. Lue lisää uutisesta.

Piha ja ympäristö

V201513 Talvinen piha

Vielä ehdit istuttaa pihaasi ikivihreitä tai värikäsversoisia kasveja talven iloksi. Entä onko pihasi valaistus kunnossa? Tule hankkimaan ideoita talvisen pihan piristykseksi.

V201606 Kaupunkiviljely varautumisen näkökulmasta

Kun tuntee kasvit ja osaa kasvattaa ja hyödyntää satoa, selviää tiukankin paikan tullen. Luennolla saat tietoa kaupunkiviljelystä, satoisista villivihanneksista, versokasvatuksesta ja sadon säilömisestä omatoimisen varautumisen näkökulmasta. Puutarhanhoito ja viljely lisää kriisivalmiuttasi. Luennolla käydään läpi varautumista ruohonjuuritasolla keskustelevalla otteella. Soveltuu kaikille kasveista ja viljelystä kiinnostuneille.

Kulttuuria ja perinteitä

V201347 Suurmiesten ja -naisten villasukat - sukellus suomalaiseen sukkaperinteeseen

Perinteiset villasukat 2 –kirjan tekijä Anna-Karoliina Tetri kertoo viimeisimmästä kirjastaan. Tule tutustumaan suurmiesten, –naisten ja kansalaisten villasukkamalleihin. Mukana kirjassa mm. Kekkonen, Sibelius ja Gallen-Kallela. Luennolla kuulet mielenkiintoisia tarinoita suomalaisen käsin neulotun sukan historiasta. Tutuksi tulevat myös sukkiin liittyvät taiat ja myytit.

V201333 Sherlock Holmesin kulttuurihistoriaa luentosarja

Sherlock Holmes saattaa olla maailman suosituin fiktiivinen hahmo, jonka ympärille on muodostunut tiheä kulttuurihistoriallinen kerrostuma. Holmes on myytti, johon eri aikakaudet, esittäjät, eri taiteenlajit ja viihteen muodot ovat oman lisänsä. Luentosarja tutkii, miten näkemys Holmesista on muuttunut eri aikoina.

V201479 Nykytaide - vaikeaa?

Tuntuuko, ettet ymmärrä nykytaidetta? Tule mukaan avoimin mielin ihmettelemään ja pohtimaan, mistä nykytaiteessa ja sen taustailmiöissä voisi olla kysymys!

V201359 Kekri – satojuhla ja syksyn pyhä päivä

Kekri, Samhain, Halloween – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Satokauden päättymistä on juhlistettu eri tavoin Suomessa ja Euroopassa. Kekrinä syötiin hyvin, juhlittiin ja ennustettiin. Kelttien perinteinen Samhain kulkeutui Amerikkaan siirtolaisten mukana ja muuttui Halloween -juhlaksi. Luennolla kerrotaan kekriin liittyvistä perinteistä ja tavoista eri puolilla Eurooppaa ja Yhdysvalloissa.

Ihminen ja yhteiskunta

V201340 Verotuksesta pähkinänkuoressa

Haluatko ymmärtää, mistä ja miten paljon veroja pitää maksaa? Tule luennolle kuulemaan keskeisiä asioita henkilöverotuksesta. Mitä veroja maksetaan valtiolle, mitä kunnalle? Millaisia ovat eri tulolajit? Vähennyksiä veroista vai tuloista - mitä eroa ja merkitystä tällä on? Luento on yleiskatsaus verotukseen, ja sopii kaikille aihepiiristä kiinnostuneille.

V202103 Työstressi hallintaan – eväitä omaan hyvinvointiin

Luennon tavoitteena on antaa lisätietoa stressistä, sen hallinnan merkityksestä sekä keinoista lisätä omaa ja koko työyhteisön työhyvinvointia. Koulutus tukee ja aktivoi osallistujia kehittämään omaa ajankäyttöään ja stressin hallintaa sekä vahvistamaan hyviä käytäntöjä työssään. Koulutus voimaannuttaa, auttaa huomaamaan oman hyvinvoinnin kannalta tärkeitä asioita.

V201599 Kohti ammattimaista musiikintekijyyttä -luento

Musiikki on vertaansa vailla oleva harrastus, mutta mitä sitten, jos siitä tahtoo itselleen ammatin? Miten tämän päivän musiikkiala on rakentunut? Millaisia yhteistyökumppaneita musiikintekijä ja artisti tarvitsee edetäkseen kohti omia tavoitteitaan?

Pisto-galleria

Pisto-galleria on Aikuisopiston taidekeskuksessa (Lummetie 4) sijaitseva näyttelytila, jossa näytteilleasettajat ovat pääsääntöisesti kuvataiteen alalla toimivia ammattitaiteilijoita, joilla on opistossamme tai lähiopistoissa omia kursseja tai muita yhteistyöprojekteja.

Opiskelijoiden teoksia on esillä kaiken aikaa gallerian seinä- ja kaappivitriineissä. Teokset voivat olla joko kursseilla toteutettuja, mutta myös itsenäisesti valmistettuja teoksia. Syyskaudella etenkin kaappivitriineissä on esillä opintoryhmien eri tekniikoilla toteutettuja teoksia.

Galleria on avoinna opiston päätoimintakauden (syyskuu-huhtikuu) aikana: ma klo 14-20, ti-to klo 10-20, pe klo 10-13, la 10-14 ja sunnuntaisin silloin, kun taidekeskuksessa on jokin kurssi meneillään.

Syyslukukauden 2020 näyttelyt
Pisto-galleria
28.9.–16.10. Greta Salonen kuvateoksia
19.10.–6.11. Satu Laurel maalauksia
9.11.27.11. Juho Nikkilän opintoryhmän näyttelyprojekti
Piirustus ja maalaus tilassa
Vitriinit
28.9.–16.10. Akvarelleja Greta Salosen opintoryhmästä
ja keramiikkaa Siina Levonojan opintoryhmästä
Ari Liski maalauksia ja grafiikkaa
sekä posliinimaalauksia Sanna Huuskon opintoryhmistä
9.11.–27.11. Ikonimaalauksia Liisa Holstin opintoryhmästä
  • Julkaistu: 01.10.2020

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube