Hyvinvointilauantai tulee taas!

Tervetuloa viettämään kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin päivää Vantaan aikuisopistolle! Suurta suosiota herättänyt Hyvinvointilauantai järjestetään jälleen Opistotalolla 11.1.2020. Päivän aikana voit ilmoittautua neljään itseäsi kiinnostavaan pajaan.

Tältä sivulta löydät ilmoittautumisohjeet sekä pajojen kuvaukset.

Hyvinvointilauantain hinta on 15€. Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voit perua maksutta 7.1.2020 klo 15.00 saakka soittamalla 09 8392 4342 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen aikuisopisto@vantaa.fi.

Ilmoittautumisohjeet

  1. Ilmoittaudu Hyvinvointilauantaihin ilmonet.fi -palvelussa tai asiakaspalvelussamme. Hyvinvointilauantain kurssikoodi on V200382.
  2. Valitse sinua kiinnostavat pajat neljänä eri ajankohtana tällä lomakkeella. Jos vastausvaihtoehto on lukittu, paja on täynnä. Katso onko pajassa tilaa toisena ajankohtana. Muista tallentaa yhteenveto pajoista! Tallentamisvaihtoehdot näkyvät yhteenvetosivulla vasemmalla.
  3. Tervetuloa hyvinvointilauantaihin!

Pajojen kuvaukset

Musiikki ja teatteri

Hyvinvointia improvisoiden: Tutustumme teatteri-improvisaatioon hyvinvoinnin, rentoutumisen ja itsevarmuuden lisäämisen näkökulmasta. Varauduthan liikkumiseen sopivin vaattein.

Laulun tekniikkapaja: Haluaisitko vinkkejä äänenavaamiseen? Tekniikkapajassa teemme yhteisen ohjatun äänenlämmittelyn ja jätämme reilusti aikaa yhteiselle keskustelulle.

Swingiä ja svengiä - rytmiikkapaja: Rytmiikkapajassa kokeillaan tuottaa omalla äänellä ja keholla erilaisia rytmejä ja tehdään erilaisia rytmisiä improharjoituksia. Tule rohkeasti kokeilemaan!


Käsityö ja kuvataiteet

Kokedama -riippuva istutus: Kokedama on perinteinen japanilainen istutustapa, jossa kasvin juurien päälle tehdään kasvualustasta pallo, joka päällystetään sammalella.

Kukkakoruja: Pajassa valmistetaan ranne- ja rintakoruja sekä sormuksia erilaisista leikkokukista ja somisteista.

Matkalla-näyttely: Tervetuloa tutustumaan Matkalla- tekstiilitaidekurssilla sekä Ryijy ommellen tai kehyskudonnalla-kursilla valmistuneisiin upeisiin töihin. Näyttelyitä on esittelemässä kurssien opettaja, tekstiilitaiteilija Raija Rastas.

Mehiläisvahakääreet: Ekologinen mehiläisvahakääre korvaa tuorekelmun kuppien ja kippojen suojana jääkaapissa tai eväspussina.

Risukoruja: Pajassa punotaan ohuesta risusta kaulakoru, joka somistetaan luonnonkivellä. Kaikki tarvittavat materiaalit löytyvät paikan päältä, mutta voit halutessasi tuoda oman itsellesi tärkeän kiven koruun liitettäväksi.

Scrunchie-työpaja: Hiusdonitsi vai Scrunchie? Oli nimi kumpi vaan, kankaiset ponnarinpidikket ovat taas trendien huipulla. Työpajan tarvikkeista ompelet oman hiusdonitsin itselle iloksi tai toisen tyttärelle lahjaksi.

Sytykeruusut: Pajassa valmistamme munakennoista ja steariinista tulentekoa helpottavia, kauniita sytykkeitä. Voit tuoda mukanasi tyhjän munakennon. Ota mukaan pieni pussi valmiiden sytykkeiden kotiinkuljettamista varten.

Valekalligrafian iloinen työpaja: Osaatko kirjoittaa? Sitten tämä on sinulle helppoa! Tule opettelemaan hauskaa huijauskalligrafiaa, joka on kuin leikkiä.

Yrttipussi: Tule ompelemaan helppoja ja kauniita yrttipusseja, joissa kaupan yrttiruukut viihtyvät! Sopii kaikentasoisille tekijöille.


Liikunta

Foam Roller: Tunnilla huolletaan kehoa rullaillen ja tutustutaan kehon toimintaan ja anatomiaan kehonhuollon näkökulmasta. Rullan saat lainaksi paikan päältä.

Parkour: Parkour on esterataliikkumista omalla tyylillä missä tahansa ja sopii kaikille. Haasteet ja hauskuus kuuluvat asiaan. Tapaaminen Opistotalon pihassa.

Pilates perustaso: Pilates-tunnin pohjana ovat kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus & hallittu hengittäminen.

Vire-Lavis -lavatanssijumppa: Vire-Lavis on sovellettua lavatanssijumppaa tutuista lava- ja seuratansseista. Tunnilla tanssitaan ilman paria tuolilla istuen tai/ja ilman tuolia.

Yinjooga: Yinjooga on rauhallista ja meditatiivista joogaa, jonka harjoitukset haastavat tekijän hiljentymään ja syventymään omaan kokemukseen. Pukeudu lämpimästi.


Kotitalous

Aivoruoan ABC: Nauti ruoasta, ajattele kirkkaammin ja voi virkeämmin! Luennolla käydään läpi ruokia ja reseptejä, jotka hellivät aivojamme.

Ekologinen puhtaanapito: Tunnilla opetellaan kodinhoitoa ja vaatehuoltoa ekologisuus ja luonnonmukaisuus mielessä pitäen. Opetellaan mm. pesupähkinöiden käyttöä ja käytetään vanhoja niksejä.

Maistuvat smoothiet ja tuorepuurot: Opi valmistamaan monipuolinen satokauden smoothie! Valmistamme trendikkäiden smoothiebowlien lisäksi myös muita ihania välipaloja, kuten tuorepuuroja.

  • Julkaistu: 26.11.2019

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 12–15 ja pe 12–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube