TixiBand – Matkoja musikaalien maailmaan

08.04.2019

TixiBandin vuosi 2019 alkoi jälleen perinteisissä merkeissä, valmistautumalla Tikkurilan lukion Vanhojen tansseihin. Perinteikkään tanssiohjelmiston harjoittaminen ja innokkaitten nuorten säestäminen on joka vuosi orkesterille miellyttävä esiintyminen, jota ei jätetä väliin, vaikka hiihtolomat painaisivat jo päälle. Tanssijat olivat jälleen hyvin valmistautuneita ja upeasti pukeutuneita. Kaikki sujui tälläkin kertaa heidän kanssaan kuin… no, tanssi, upeaa kyllä jopa ilman yhteistä harjoitusta.

Kevätkonsertin ohjelmistossa musikaalien helmiä

Samaan aikaan tanssiohjelmiston kanssa TixiBand on käynyt läpi jo tulevien kevätkonserttien ohjelmistoa. Siinä saadaan kuultavaksi musikaalien helmiä. Monipuolinen ohjelma sisältää niin herkkiä kuin vauhdikkaitakin numeroita. Solistiksi saimme Helena Puukan, joka viimeistelee maisteriopintojaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on jo kokenut musikaaliesiintyjä, jonka lavakarisma ja tekninen taito eivät jätä paljon toivomisen varaa. Helena on löytänyt useisiin musikaalisävelmiin upeat ja hyvin hauskat suomenkieliset sanat, joitten tahdissa orkesterinkin jalka on alkanut vipattaa entistäkin hyväntuulisemmin.

Musikaaliohjelmisto on valtavan monipuolinen ja ilmaisultaan rikas musiikin alue. Tämän vuoden kevätkonserteissa on mukana paljon myös uudempaa musikaalituotantoa, joka on osoittautunut varsinaiseksi runsaudensarveksi. En olisi itsekään osannut odottaa niin valtavan moni-ilmeistä ja mukaansatempaavaa musiikillista elämystä, jollainen näitten konserttien valmistaminen on jo tähän mennessä ollut. Myös kappaleitten opetteleminen kuuntelemalla mm. Renée Zellewegerin, Madonnan, Barbra Streisandin ja Stephen Sondheimin orkesterien alkuperäisiä esityksiä on ollut todella hauskaa ja antoisaa.

Ohjelmisto on orkesterille melko vaativa, sillä mukana on paljon temponvaihdoksia ja epämukaviakin rytmisiä aiheita, joitten paikoilleen saaminen on vaatinut paljon työtä. Kapellimestarin onneksi soittajat ovat innostuneet ja tempautuneet mukaan harjoittelemaan, eikä tässä vaiheessa ole enää epäselvyyttä siitä, etteikö lopputulos tulisi olemaan kertakaikkisen upea. Paikoilleen loksahtelevat puheosuuksien säestykset ja iso jazzrytmien kirjo saavat omalta osaltaan musikaalimaailman heräämään eloon lähes ammattimaisella tavalla. Tämän jälkeen TixiBand on valmis soittamaan vaikka Oopperan kummituksen tai Catsin orkesterina koska hyvänsä….

Ohjelmaa täydentää pari hienoa orkesterinumeroa. Trumpettisolistina soittaa omista riveistämme Jaakko Sippola. Elokuvamusiikinkin puolelle kurotellaan hieman. Kaiken kaikkiaan luvassa upea musiikillinen ilta!

TixiBand – Matkoja musikaalien maailmaan

Malmitalolla pe 5.4. klo 18 ja Vantaan Opistotalolla la 13.4. klo 18. Malmitalon liput 13,5€ lippu.fi ja Opistotalon liput ovelta tai soittajilta 12€ / kpl.

Lämpimästi tervetuloa!

TixiBand on viihteelliseen musiikkiin erikoistunut puhallinorkesteri, joka on toiminut Vantaan aikuisopiston kurssina jo vuosia. TixiBand on samalla pisimpään yhtäjäksoisesti toiminut vantaalainen orkesteri, vuonna 1945 toimintansa aloittanut Tikkurilan soittokunta. Ohjelmiston keskeisimpiä piirteitä nykyisin ovat joulu- ja kevätkonsertit, joissa orkesteri pääsee tekemään yhteistyötä mitä hienoimpien ja mieleenpainuvimpien laulusolistien kera. TixiBandin edessä on viime vuosina nähty mm. Mikael Konttinen, Martti Suosalo, Riina Ammesmäki ja Jore Marjaranta.

Jos olet kiinnostunut puhallinmusiikin soittamisesta, tilaa orkesterissa löytyy. Tällä hetkellä tarvetta on erityisesti saksofonisteille, trumpetisteille ja lyömäsoittajille. Kaikkiin muihinkin ryhmiin otetaan soittajia lähtökohtaisesti niin pitkään kuin iso harjoitussali Viertolan koululla vetää. Yhteyttä voi ottaa missä tahansa vaiheessa vuotta.

Lue lisää TixiBandista tai seuraa orkesteria Facebookissa.


TEKSTI: Panu Matilainen, kapellimestari

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube