Tervetuloa taloon Jenni!

07.03.2019

Tammikuun puolivälissä saimme taloon uuden suunnittelijaopettajan Jenni Jakun. Hän suunnittelee yhteiskunnallisten sekä ICT-aineiden kursseja. Pyysin Jenniä vastaamaan muutamiin kysymyksiin, jotta voisimme kertoa hänestä hänen omilla sanoillaan. Jenni kertoo vastauksissaan myös kiinnostavia asioita ensi syksyn omista kursseistaan! Mutta nyt annetaan Jennin kertoa:

Jenni Jakku
Jenni Jakku suunnittelee yhteiskunnallisten ja ICT-aineiden kurssitarjontaa.

Miksi hait opistolle töihin?

Olen viime vuodet tehnyt hallinnollista työtä koulutuksen parissa, ja ajoittain tuntenut kaipuuta opetustyöhön. Suunnittelijaopettajana pystyn mainiosti yhdistämään nämä kaksi, hallinnolliset tehtävät ja opettamisen. Minulla oli omien opiskelijakokemuksieni myötä myönteinen kuva kansalaisopistokentästä, joten opisto työnantajana tuntui mukavalta mahdollisuudelta. Tunnen vapaan sivistystyön tavoitteet ja tarkoituksen omakseni: elinikäinen oppiminen ja kaikille avoimet ja saavutettavat opinnot ovat sydäntäni lähellä. Uskon, että Aikuisopiston opinnoissa voi kehittyä ihmisenä ja aktiivisena kansalaisena, mikä parhaimmillaan lisää eheyttä ja mahdollistaa tasa-arvon toteutumista yhteiskunnassa. Tunnen itseni onnekkaaksi, kun saan nyt kantaa oman korteni kekoon näiden pyrkimysten toteuttamisessa.

Miltä nyt parin kuukauden jälkeen tuntuu?

Tuntuu oikein hyvältä! Opisto on osoittautunut mainioksi työpaikaksi, ja työyhteisöön on ollut helppoa solahtaa mukaan. Täällä on todella hyvä yhteishenki ja mukava tekemisen meininki. Minulla on ollut tervetullut olo ja työ on tuntunut innostavalta. Syksyn kurssisuunnitteluakin olen päässyt jo aloittelemaan, joten peukaloita ei ole tarvinnut pyöritellä työpöydän ääressä.

Oletko jo keksinyt, miten haluaisit kehittää omaa ainealueitasi?

Olen taustaltani yleinen yhteiskuntatieteilijä, sosiologi, ja joskus kuulee sanottavan, ettei sosiologialle mikään inhimillinen ole vierasta. Siinä mielessä työ yhteiskunnallisten ja ICT-aineiden suunnittelijaopettajana on varsinainen sosiologin unelma. Minua kiehtovat laajasti yhteiskunnalliset asiat ja se mitä ympärillä tapahtuu, ja olen ilahtuneena tutustunut siihen laajaan ja monipuoliseen tarjontaan, jota opistolla jo nykyisellään on suunnittelualueellani. Pyrin jatkossakin siihen, että tarjonta olisi mahdollisimman runsas ja erilaisista näkökulmista ympäröivää todellisuutta tarkasteleva.

Ajattelen, että muuttuvassa maailmassa esimerkiksi kansalais- ja työelämässä tarvittavat taidot ja työkyvyn ja hyvinvoinnin lisäämisen keinot ovat tärkeitä, ja niiden opetusta haluaisin painottaa. Yhtä lailla kurssiohjelmassa on kuitenkin tilaa myös esimerkiksi historian-, taiteen- ja kulttuurintuntemukselle ja filosofialle - vain muutamia mainitakseni. Sivistyksellä ja oppimisella on aina arvo sinänsä, enkä halua ajatella suunnittelualuettani pelkästään välineellisestä näkökulmasta.

ICT-aineissa painottuvat entistä enemmän matalan kynnyksen digiperustaitojen opetus ja uudenlaiset esim. etsivät työmuodot opiston digihankkeen myötä. Yhtä lailla haluan pitää kiinni laajasta tietotekniikan opintojen tarjonnastamme, oli se sitten ohjelmointiin, ohjelmistoihin, käyttöjärjestelmiin tai julkaisemiseen liittyvää. Erityisen mielelläni näen ohjelmassa sisältöjä, jotka yhdistävät tietotekniikkaa yhteiskunta- ja ihmistieteellisiin teemoihin, kuten esimerkiksi tietoturvaan ja informaatiovaikuttamiseen liittyvät kurssit.

Mitä haluaisit opettaa?

Tulevana syksynä haluaisin perehtyä opiskelijoiden kanssa muun muassa rikollisuuteen yhteiskunnallisena ilmiönä. Toinen minua viime aikoina kiinnostanut teema on yksinäisyys, jota professori Juho Saari on nimittänyt todelliseksi suomalaiseksi kansantaudiksi. Suunnittelen kurssia, jolla pohdimme mitä ja millaista suomalainen yksinäisyys on, ja mitä sille voisi tehdä. Minulla on myös psykologian opettajan koulutus, ja osa opetuksestani tulee suuntautumaan enemmän ihmistieteelliselle suunnalle, jossa minua kiinnostavia teemoja ovat mm. positiivinen psykologia, itsetuntemus ja jännittäminen.

Mitä muuta haluaisit kertoa itsestäsi?

Ajankohtaiseksi lopetukseksi haluan tehdä tunnustuksen. Niin paljon kuin rakastankin pohjoisia synnyinseutujani ja kotikaupunkiani Oulua, olen äärimmäisen huono talvi-ihminen. Tulen verrattain huonosti juttuun lumen, pimeyden ja kylmyyden kanssa. Haluankin toivottaa kaikille Vantaan aikuisopiston blogin lukijoille aurinkoista kevään odotusta. Kyllä se sieltä tulee!

TEKSTI: Heli-Kaarina Degerman, koulutuspäällikkö

Asiakaspalvelu

puh. 09 8392 4342, aikuisopisto@vantaa.fi

Asiakaspalvelu avoinna: ma–to klo 9–15 ja pe 9–14

Vantaan opistotalo, Lummetie 5

PL 4506

01030 Vantaan kaupunki

Vantaan opistotalon vahtimestari:
040 561 7125

Opiston taidekeskuksen vahtimestari:
043 827 1254

Myyringin vahtimestari:
043 825 0873

Seuraa meitä somessa!

FACEBOOK:
@vantaan.aikuisopisto

INSTAGRAM:
@vantaanaikuisopisto #vantaanaikuisopisto

Pisto-gallerian aukioloajat: ma 14-20, ti-to 10-20, pe 10-13, la 10-14 ja su silloin kun taidekeskuksessa on opetusta.

facebook instagram youtube