Koko lukion suorittajat

Koko lukion suorittaminen

Koko lukion voi alusta alkaen suorittaa noin kolmessa vuodessa. Tällöin aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti suoritetaan 44 kurssia. Nämä koostuvat pakollista aineista ja riittävästä määrästä valinnaisaineita ja syventäviä kursseja. Opinto-ohjaajan kanssa suunnitellaan aloittavien kanssa opiskeltavat kurssit, jotta tarvittavat kurssit varmasti saadaan kokoon.

Aikuislukiossa opiskeltaessa kokonaiskurssimäärä on 44. Jos lukio-opinnot on aloitettu ennen 1.1.2017, on kurssien minimimäärä 48 kurssia. Alle 18-vuotiaana aloittaminen vaatii erityisluvan, joka myönnetään rehtorin päätöksellä painavasta syystä. Ennen päätöstä sovitaan apulaisrehtorin kanssa haastattelu, jossa selvitetään hakijan soveltuvuus aikuislukion opiskelijaksi.

Moni tulee aikuislukioon opiskeltuaan jo päivälukiossa. Tällöin suoritetut kurssit hyväksiluetaan ja sovitetaan aikuisten opetussuunnitelmaan ja määritellään mitä aikuislukiossa vielä tulee suorittaa.

Työajat

Vantaan aikuislukio on iltalukio, jossa opiskelemalla voit täydentää opintojasi päivälukion puolella. Opiskelu tapahtuu maanantaista torstaihin iltaisin kello 17-20. Yhtenä iltana opiskellaan normaalisti kahta ainetta kaksoistunneilla. Opiskeluvuosi koostuu viidestä jaksosta, joista kullakin on yleensä neljä suoritettavaa kurssia kaksi kurssia illassa vuoropäivin, eli maanantai-keskiviikko ykkös- ja kakkostunnit (= kurssitarjottimella ma/ke 1 ja 2) ja vastaavasti tiistai-torstai tunnit (=ti/to 1 ja 2).

Joitain aineita on tarjolla myös perjantaisin monimuoto-opetuksena. Aikuislukiossa kirjoilla oleva voi suorittaa kursseja Tikkurilan päivälukion puolella ja/tai sähköisesti Sotungin etälukiossa. Tikkurilan päivälukiossa on mahdollista suorittaa aikuislukion tarjonnasta poikkeavia kursseja, jos ryhmissä on tilaa. Päivälukiossa ei siis voi suorittaa kursseja, joita on tarjolla myös aikuislukiossa.

facebook