Koko lukion suorittajat

Koko lukion suorittaminen

Koko lukion voi alusta alkaen suorittaa noin kolmessa vuodessa. Tällöin aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti suoritetaan 44 kurssia. Nämä koostuvat pakollista aineista ja riittävästä määrästä valinnaisaineita ja syventäviä kursseja.

Alle 18-vuotiaana aloittamaan hyväksytyt joutuvat hankkimaan koulun ulkopuolelta neljä kurssia ryhmästä liikunta, terveystieto, kuvaamataito ja musiikki, eli heille kurssimäärä on 48.

Moni tulee aikuislukioon opiskeltuaan jo päivälukiossa. Tällöin suoritetut kurssit hyväksiluetaan ja sovitetaan aikuisten opetussuunnitelmaan ja määritellään mitä aikuislukiossa vielä tulee suorittaa.

Opinto-ohjaajan vastaanotolla laaditaan kullekin oma opiskelusuunnitelma.

Työajat

Opiskelu tapahtuu maanantaista torstaihin iltaisin kello 17-20. Yhtenä iltana opiskellaan normaalisti kahta ainetta kaksoistunneilla. Opiskeluvuosi koostuu viidestä jaksosta, joista kullakin on yleensä neljä suoritettavaa kurssia kaksi kurssia illassa vuoropäivin, eli maanantai-keskiviikko ykkös- ja kakkostunnit (= kurssitarjottimella ma/ke 1 ja 2) ja vastaavasti tiistai-torstai tunnit (=ti/to 1 ja 2).

Joitain aineita on tarjolla myös perjantaisin monimuoto-opetuksena. Aikuislukiossa kirjoilla oleva voi suorittaa kursseja niin ikään Tikkurilan päivälukion puolella ja/tai sähköisesti Sotungin etälukiossa. Tikkurilan päivälukiossa on mahdollista suorittaa kursseja, jos ryhmissä on tilaa. Päivälukiossa ei voi suorittaa kursseja, joita on tarjolla myös aikuislukiossa.

facebook