Vantaan toisen asteen oppilaitosten alustavat hakijamäärät tiedossa

Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen päättyi 14.3.2017. Kevään yhteishaussa Vantaan lukioihin ja Variaan haki ensisijaisesti yhteensä 2215 nuorta, joista 58 % lukiokoulutukseen ja 42 % ammatilliseen koulutukseen. Vantaalla perusopetuksen päättää keväällä 2017 noin 2240 oppilasta.

Vantaan lukioiden hakijamäärissä ei merkittäviä muutoksia

Vantaan lukioissa hakijamäärät kasvoivat vuoteen 2016 verrattuna Sotungin lukion yleislinjalla, Vaskivuoren lukion musiikkilukiossa ja Helsinge gymnasiumissa. Muissa lukioissa hakijamäärissä ei ollut suuria muutoksia tai hakijamäärissä oli pientä laskua. Lukioiden erikoislinjoista eniten suosiotaan kasvatti Vaskivuoren lukion musiikkilukio. Aloituspaikkoihin suhteutettuna suosituin oli Sotungin lukio, johon oli 1,38 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Autoala kiinnostaa ammatillisella puolella

Vantaan ammattiopisto Varian ensisijaisten hakijoiden kokonaismäärä laski hieman vuodesta 2016, mutta useat tutkinnot kasvattivat suosiotaan viime vuodesta. Eniten suosiotaan kasvatti autoala, johon oli 30 ensisijaista hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Myös sähkö- ja automaatiotekniikan sekä rakennusalan perustutkinnot kasvattivat suosiotaan selkeästi. Ensisijaisten hakijoiden määrät laskivat eniten sosiaali- ja terveysalan sekä graafisen suunnittelun koulutuksissa. Molemmat alat ovat kuitenkin aloituspaikkoihin suhteutettuna Varian suosituimpia tutkintoja.

Ilman opiskelupaikkaa jäävälle tukea Kipinästä

Vantaan koulutustakuun ansiosta kaikille peruskoulun päättäville taataan paikka lukiosta, ammattiopistosta, perusopetuksen jälkeisestä valmistavasta koulutuksesta tai nuorten työpajalta. Tavoitteena on, että jokainen vantaalainen nuori löytää peruskoulun jälkeen mielekkään opiskelupaikan tai muun kiinnekohdan elämäänsä.

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä auttaa alle 29-vuotiaita vantaalaisia nuoria, jotka jäävät yhteishaussa vaille opiskelupaikkaa. Kipinä päivystää tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–19 osoitteessa Ratatie 2, 01300 Vantaa. Lisätietoja www.vantaa.fi/kipina.

Opiskelijavalinta

Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittujen nimet julkaistaan 15.6.2017.‍

  • Julkaistu: 04.04.2017

facebook