Vantaan lukioilla uudet verkkosivut

Vantaan kaikilla suomenkielisillä päivälukioilla sekä Vantaan aikuislukiolla ja Sotungin etälukiolla on uudet verkkosivut. Sivut löytyvät osoitteesta sivistysvantaa.fi/lukionnimi. Osalla lukioista on lisäksi käytössään omia verkkotunnuksia, jotka toimivat myös jatkossa.

- Tavoitteena on kertoa entistä paremmin vantaalaisten lukioiden opiskelun arjesta, tapahtumista ja toiminnasta. Erityisesti haluamme parantaa käyttäjäystävällisyyttä ja viestintää sekä kehittää lukioiden vetovoimaisuutta, toteaa nuoriso- ja aikuiskoulutuksen johtaja Marja Viljamaa.

Sivuja käyttävät paitsi nykyiset myös tulevat lukiolaiset ja heidän vanhempansa, sekä yhteistyökumppanit järjestöistä yrityksiin. Jatkossa eri käyttäjäryhmien tarvitsemat tiedot löytyvät sivuilta helposti. Kaikkien lukioiden nettisivut toimivat samalla tavalla. Tämä helpottaa jatkossa lukioiden vertailua, kun nuoret tekevät yhteishaun valintoja. Vantaan aikuislukion ja Sotungin etälukion sivut on suunniteltu palvelemaan erityisesti aikuis- ja etäopiskelijoita.

Verkkouudistuksen yhteydessä myös lukioiden visuaalista ilmettä raikastettiin ja yhdenmukaistettiin. Lukioiden sivujen väritys ja lukioiden logot perustuvat kaupungin ilmeeseen ja suuralueiden väreihin.

Opiskelijat ovat osallistuneet sivujen suunnitteluun ja testaamiseen ja jatkossa he pääsevät myös tuottamaan sivuille sisältöä, kuten blogeja, kuvia ja videoita. Opiskelijoiden toiveesta sosiaalisen median kanavat ja muu ajankohtaissisältö näkyvät sivuilla entistä voimakkaammin ja sivut toimivat paremmin mobiililaitteissa.

- Keräämme palautetta ja kehittämisideoita lukioiden sivuilla jo kesän aikana ja sivujen kehittämistä jatketaan syksyllä, Viljamaa muistuttaa.

Lukioon valittujen nimet julkaistaan torstaina

Yhteishaun opiskelijavalinnat julkaistaan 15.6. Vantaalla lukioon valittujen nimet julkaistaan lukioiden uusilla verkkosivuilla sekä oppilaitosten ulko-ovilla tai ilmoitustauluilla. Opiskelijavalinnoista tiedotetaan myöhemmin myös kirjeitse.

  • Julkaistu: 13.06.2017

facebook