Tietoa opiskelijoille ja huoltajille koronavirukseen liittyen

Päivitys 13.3. klo 14.30: Wilmassa oli käyttökatko ti 13.3. Katkon vuoksi julkaisemme myös verkkosivuillamme 12.3. kouluille ja oppilaitoksille Wilman kautta jaettua tietoa koronavirukseen liittyen. Ohjeistamme oppilaita ja opiskelijoita myös suoraan paikan päällä. Pahoittelemme Wilman käyttökatkoksesta käyttäjille aiheutunutta haittaa.

Laatimispäivä: 12.3.2020

13.3.2020 Vantaan toisen asteen koulutuksessa oppilaitokset pyrkivät toimimaan mahdollisimman normaalilla tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, että myös yli 500:n opiskelijan oppilaitokset toimivat normaalisti. Tällaisessa poikkeuksellisessa tilanteessa on kuitenkin tärkeää, että oppilaitoksissa ja kodeissa opiskelijoiden kanssa käsitellään heitä askarruttavia kysymyksiä.

Perjantaille ja maanantaille suunnitellut opintoretket ja vierailut perutaan mahdollisuuksien mukaan. Oppilaitokset tiedottavat asiasta tapauskohtaisesti.

Kaikki ulkomaille suuntautuvat opintomatkat perutaan lukuvuoden loppuun saakka. Kansainvälisiä vieraita ei oteta oppilaitoksissa vastaan lukuvuoden loppuun saakka.

Maanantaina 16.3.2020 alkavan viikon opetusjärjestelyistä lähetetään tiedote viimeistään maanantaina 16.3.2020. Tiedote lähetetään Wilman välityksellä oppilaitosten rehtoreiden toimesta. Jos tilanne muuttuu viikonlopun aikana, niin asiasta tiedotetaan. Koska emme tiedä valtiovallan linjauksia seuraavalle viikolle, niin varotoimenpiteenä opiskelijoiden tulee ottaa viikonlopuksi kotiin mahdolliset koululla olevat oppimateriaalit kannettava tietokone mukaan lukien.

Ylioppilaskokeiden järjestämiseen liittyen oppilaitoksissa noudatetaan ylioppilastutkintolautakunnan ohjeita. Ohjeet päivittyvät ja niitä seurataan säännöllisesti oppilaitosten toimesta https://www.ylioppilastutkinto.fi/koronavirukseen-varautuminen

Opiskeluhuollon tervehdys

Korona puhuttaa tällä hetkellä miltei kaikenikäisiä lapsia ja nuoria. Nuorten ja huoltajien onkin nyt hyvä keskustella asiasta yhdessä. Nuoret reagoivat eri tavalla tämän tyyppisiin asioihin. Joissakin asia ei herätä tuntemuksia ja toinen haluaa keskustella asiasta enemmän. Jos asiasta ei halua puhua, niin sekin on sallittua. On kuitenkin epätodennäköistä, että tautiin sairastuisi ja mikäli niin kävisi on hoito Suomessa hyvää. Tämä on hyvä pitää mielessä.

Jos asia mietityttää nuorta niin siitä kannattaa kertoa koulun aikuiselle. Jos haluatte kodin ulkopuolista keskusteluapua asiaan, voitte olla yhteydessä esimerkiksi oman oppilaitoksen kuraattoriin, terveydenhoitajaan tai psykologiin. Varhaiskasvatuksessa yhteyttä voi ottaa varhaiskasvatuksen kuraattoreihin ja psykologeihin.

Terveydenhoitajan, psykologin ja kuraattorin yhteystiedot löydät Vantaan kaupungin internet sivuilta.

  • Julkaistu: 13.03.2020

facebook