Lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen valittujen nimet on julkaistu

Kevään 2017 yhteishaun tulokset ovat valmistuneet. Tiedot valinnoista löytyvät oppilaitosten kotisivuilta sekä ulko-ovilta tai ilmoitustauluilta.

Tiedot valinnoista julkaistaan to 15.6.2017 klo 9.00 alkaen. Niiden valittujen nimet, jotka ovat antaneet suostumuksensa hakulomakkeessa, ilmoitetaan myös oppilaitosten kotisivuilla. Lisäksi opiskelijavalinnasta ilmoitetaan kirjeitse.

Yli kaksi tuhatta nuorta sai yhteishaussa opiskelupaikan Vantaalta

Tämän kevään yhteishaussa Vantaan kaupungin oppilaitoksista sai opiskelupaikan yhteensä 2111 opiskelijaa, joista 1212 sai paikan lukiokoulutuksesta ja 900 ammattiopisto Variasta.

Opiskelupaikka on varmistettava 15.6. alkaen

Lukiopaikan varmistaminen onnistuu parhaiten torstaina 15.6. klo 9–16 välillä, jolloin lukioiden opinto-ohjaajat ovat tavattavissa. Opiskelupaikan varmistamisen yhteydessä aloitetaan lukio-opintojen suunnittelu ja tarkistetaan ainevalinnat. Tämän vuoksi lukioissa toivotaan, että opiskelupaikan saaneet tulevat henkilökohtaisesti ottamaan paikan vastaan tulosten julkistamispäivänä. Lukiopaikka on varmistettava viimeistään 29.6.2017 mennessä.

Ammatillisen koulutuksen opiskelupaikka varmistetaan palauttamalla valintakirjeen mukana postitettava paikanvarmistuslomake täytettynä ja allekirjoitettuna Variaan 29.6.2017 mennessä.

Varasijavalinnoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikoille opiskelijat valitaan yhteishaun varasijalistalta. Varasijalta vapautuneesta opiskelupaikasta ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Mikäli opiskelupaikkoja jää täyttämättä, ne tulevat kesän aikana hakuun opintopolku.fi -järjestelmään ja niistä ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla.

Jäitkö ilman opiskelupaikkaa? Ei hätää!

Opiskelupaikka saattaa silti vielä aueta, vaikka et tulisi valituksi yhteishaussa. Vantaalla on tarjolla peruskoulun päättäville nuorille monipuolinen valikoima valmistavia koulutuksia. Valmistaviin koulutuksiin haetaan osoitteessa opintopolku.fi 25.7.2017 mennessä.

Yhden lukuvuoden kestävissä koulutuksissa voit esimerkiksi parantaa perusopetuksen arvosanoja, saada vahvistusta ammatinvalintaan tai kehittää suomen kielen taitoasi ja valmiuksiasi lukio-opintoihin. Valmistavan koulutuksen haussa voit hakea:

  • Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen
  • VALMAan – ammatillisen peruskoulutuksen valmentavaan koulutukseen
  • LUVAan – maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistavaan koulutukseen

Lisätietoa löytyy Peruskoulu päättyy – mitäs nyt? (2017) esitteestä

Tukea ja ohjausta vielä omaa tietään etsiville

  • Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinä : Tukea ja ohjausta ilman koulutuspaikkaa jääneille tai opintonsa keskeyttäneille 16–28-vuotiaille nuorille.
  • Nuorten palvelut Ohjaamoon voi tulla ilman ajanvarausta ja saada vinkkejä ja valmennusta työelämään tai koulutukseen. Ohjaamo auttaa myös asunnon etsinnässä. Alle 30-vuotiaille.
  • Nuorten työpajatoiminta työttömille 16–28-vuotiaille vantaalaisille nuorille: Pajoilla tutustut koulutustarjontaan ja eri ammatteihin, saat ohjausta koulutukseen hakeutumisessa ja vierailet työpaikoilla.
  • Työ- ja elinkeinotoimisto: Apua ammatinvalintaan, neuvoja sopivan koulutuksen valintaan sekä opastusta opiskelu- tai työpaikan haussa.

  • Julkaistu: 15.06.2017

facebook