Tukea opiskeluun

Opiskeluvaikeudet ja lukitesti

Lukivaikeudet ovat varsin yleisiä oppimisen esteitä, mutta ne on mahdollista voittaa. Se edellyttää ongelman tiedostamista. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestetään vapaaehtoinen lukiseula, jonka avulla kartoitetaan mahdollisia viitteitä lukivaikeudesta. Lukitestin tulosten perusteella erityisopettaja tekee yksilöllisen lukitestin, jolla lukivaikeus voidaan todeta. Lukiseulaan ja yksilölliseen lukitestiin saa osallistua tarpeen mukaan myöhemminkin ja lukiasioissa voi aina olla yhteydessä erityisopettajaan.

Tukea lukiolaisen arkeen

Lukiolaisen on viisasta huolehtia terveydestään, koska fyysinen ja psyykkinen kunto luovat opiskelun perustan. Keskeistä on esimerkiksi tarpeeksi pitkä yöuni. Univajetta on vaikea täyttää eikä väsyneenä jaksa oppia eikä opiskella. Tärkeä osaterveyttä on myös riittävä ja monipuolinen ruokailu. Kunnon aamiainen antaa hyvän lähtökohdan koulupäivälleja antaa energiaa kouluruokailuun saakka. Terveyteen ja mielenterveyteen liittyvissä asioissa apua saa kouluterveydenhoitajalta ja opiskeluhuollon psykologilta. Lukiokuraattorin puoleen voi kääntyä, jos mieltä painavat esimerkiksi jokin opintososiaalinen kysymys, asuntohuolet, ihmissuhdeongelmat tai kiusaaminen.

Tikkurilan lukion tukitoimet 2020-2021

Tukitoimia ovat esimerkiksi ainekohtainen tukiopetus, matematiikan ja ruotsin kielen tuetut kurssit, joissa ryhmäkoko on pienempi, RuMa-kurssit, Study Cafe, Voimaryhmä, Nyyti-elämäntaitokurssi. Lisäksi JEE-ryhmässä voi vahvistaa esiintymistaitoja englanniksi ja vähentää näin esiintymiseen liittyvää jännistystä.

Lue linkin kautta tarkemmin, mitä tukitoimia meillä on tarjolla ja pyydä tarvittaessa lisätietoja.

Tikkurilan lukion tukitoimet

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija-asiat/wilma): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (yo-asiat): Sirpa Malva,
050 302 9605, sirpa.malva(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube