Vaihto-ohjelmat

Koronatilanteen vuoksi kaikki Tikkurilan lukion kansainväliset vaihto-ohjelmat ovat toistaiseksi tauolla.

Brasilia

Elo-syyskuu 2019: tilulaiset opiskelijat majoittivat ja isännöivät opettajien ja kanssaopiskelijoidensa kanssa onnistuneen vierailun! Meillä oli vieraana 15 brasilialaista nuorta ja kolme opettajaa. Suomalaiset herkut, saunominen ja järvet tulivat tutuksi brasilialaisille ystävillemme, kuten myös rakas koulumme, Vantaa ja lähiseudut. Majoittajat ovat ensisijalla kevään lähtijöissä, mutta muitakin mahtuu mukaan!

Perustietoa Brasilian vaihdosta

Tikkurilan lukion vaihto-ohjelma Brasiliaan suuntautuu São Pauloon, jossa yhteistyökoulu on Collegio Unidade Jardim – LICEU JARDIM, Rua Silveiras 70 - Vila Guiomar - Santo André. Koulussa on edustettuna kaikki kouluasteet päiväkodista lukioon. Opiskelijavaihto tapahtuu käytännössä niin, että halukkaat Tikkurilan lukion ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijat hakevat mukaan vaihto-ohjelmaan. Vaihto-ohjelmaan valitaan Tikkurilan lukiosta noin 12 – 15 opiskelijaa. Vaihto-ohjelma Brasiliaan toteutetaan kevätkaudella, yleensä huhtikuussa ja brasilialaisten vastavierailu Tikkurilan lukioon tapahtuu syyskaudella, yleensä syyskuun alkupuolella. Vaihto-ohjelma on ollut aktiivinen vuodesta 2016 asti.

Opiskelijavaihdon kesto on noin 11 – 13 päivää. Opiskelijat majoittuvat isäntäperheissä koko vaihdon ajan. Opiskelijavaihdon tavoitteena on tutustua brasilialaiseen koulujärjestelmään ja kulttuuriin. Opiskelijat osallistuvat host-perheen nuorten kanssa koulun arkeen ja vaihto-ohjelman oheistapahtumiin. Vastaavasti brasilialaiset nuoret majoittuvat Suomessa isäntäperheissä koko vaihdon ajan ja osallistuvat oppitunneille Tikkurilan lukiossa sekä muihin vaihto-ohjelman oheistapahtumiin. Vaihto-ohjelmaan osallistuvien nuorten perheiden toivotaan osallistuvan vastavuoroisesti isäntäperheiksi Suomessa. Se ei ole kuitenkaan välttämättömyys. Vaihto-ohjelmaan osallistuu aina myös kaksi vastuuopettajaa, jotka hoitavat vaihto-ohjelman järjestelyt ja laativat turvallisuussuunnitelman.

Tästä linkistä voit tutustua keväällä 2017 tehdyn Brasilianmatkan blogiin.

Ranska

Vaihto-ohjelma toteuteaan seuraavan kerran kevätlukukaudella 2020. Ystävyyskoulustamme saapuu Tikkurilan lukioon ryhmä opiskelijoita opettajiensa kanssa 5.-12.helmikuuta. Suomalaiset ranskanopiskelijat majoittavat ranskalaiset vieraat perheissään. Suomalaiset opiskelijat opettajineen vierailevat vastavuoroisesti Normandian ystävyyskoulussa 6.-13.toukokuuta. Myös Ranskassa opiskelijat majoittuvat perheisiin. Matkalla tehdään myös parin päivän vierailu Pariisiin, jossa on hotellimajoitus.


Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube