Yleislinjan esittely

Yleislinjan esittely

Tikkurilan lukio on viihtyisä ja aktiivinen työyhteisö, jossa korostetaan suvaitsevaisuutta, yhteisöllisyyttä ja opiskelijan omaa vastuuta. Koulumme on suuri n. 1250 opiskelijaa, joten kurssivalikoimamme on laaja ja monipuolinen Lukiossamme on mahdollista opiskella myös englanninkielisellä IB-linjalla ja suorittaa kansainvälinen ylioppilastutkinto. Vantaan aikuislukio on osa Tikkurilan lukiota.

Tilu on erinomainen oppimisympäristö. Tilussa on valoisat tilat, avarat aulat, toimiva kirjasto ja lukusali sekä iso auditorio. Luonnontieteitä opetetaan hyvin varustetuissa biologian, fysiikan ja kemian laboratorioissa. Lähes ammattiteatteritasoinen auditorio tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, mm. musikaali on Tilun perinne muutaman vuoden välein. Musiikin, kuvataiteen ja liikunnan harrastajillekin on omat hyvät tilansa ja välineensä. Opiskelijoitamme ohjaa ja opastaa valintoihin ja jatko-opintoihin viisi päätoimista opinto-ohjaajaa .

Vaikka Tilu on suuri lukio, opiskelijat Tilussa eivät ole eksyksissä, koska heistä pidetään hyvää huolta. Lukiossamme on välitön tunnelma ja mahdollisuuksia löytää uusia samanhenkisiä ystäviä. Aktiivinen opiskelijakunta ja tutorit auttavat tutustumaan ja viihtymään.

Painotukset ja linjat

Tutustu Tilun painotuksiin ja erityislinjoihin sekä monipuoliseen kielivalikoimaan . Tilussa voi suorittaa myös lukiodiplomin peräti viidessä eri aineessa/aineryhmässä.

Liikenneyhteydet

Koulumme sijaitsee Itä-Vantaalla, Valkoisenlähteentiellä lähellä Hiekkaharjun asemaa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Myös Tikkurilan asemalle on lyhyt kävelymatka.

Keskiarvorajat

Keskiarvorajat (peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo):

  • 2020: 8,25
  • 2019: 8,25
  • 2018: 8,08
  • 2017: 8,00
  • 2016: 8,08

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube