Hakijalle ja peruskoulun opolle

T‍iedotteen avoimista ovista löydät täältä.

Peruskoulun oppilaanohjaajat voivat kysyä tutoreiden pitämiä lukioesittelyjä oppitunneille. Tässä asiassa yhteys tutoropettajiin: Veronika Austin, veronika.austin(at)eduvantaa.fi, ja Jarmo Palola, jarmo.palola(at)eduvantaa.fi. Lisää tutortoiminnasta löydät täältä .

Lukiopaikan vastaanottaminen kevät 2020

Opiskelijavalinnat julkistetaan to 11.6. klo 9.00 netissä ja koulun pääovessa. Uudet opiskelijat tuovat alkuperäisen peruskoulun päättötodistuksensa lukioon to 11.6. klo 9-18.

Vastaanottopäivänä tehdään ensimmäisen vuoden kurssivalinnat. Paikalla ovat opiskelijoiden tulevat ryhmänohjaajat, tutoropiskelijoita ja opinto-ohjaajia avustamassa kurssivalintojen tekemisessä. Tikkurilan lukioon ei tarvitse toimittaa ainevalintakorttia.

Varapäivä lukioon ilmoittautumiselle on ma 15.6. Silloin paikalla on muutama tutoropiskelija ja apulaisrehtori, jotka auttavat kurssivalinnoissa.

Jos lukioon valittu opiskelija ei pääse ottamaan opiskelupaikkaa vastaan kumpanakaan yllä mainittuna vastaanottopäivänä, tulee hänen lähettää kurssivalintoihin liittyen sähköpostia apulaisrehtorille (Saija Tynkkynen, etunimi.sukunimi(at)vantaa.fi) viimeistään keskiviikkona 17.6.

Lukiopaikka on vastaanotettava toimittamalla alkuperäinen peruskoulun päättötodistus lukioon viimeistään to 25.6. klo 15.00 mennessä.

Ensimmäisen lukuvuoden kurssivalinnat

Valintoja tehdessä on hyvä samalla laskea kurssikertymää. Ensimmäiselle vuodelle suositellaan 30-32 kurssia, maksimi on 35.

Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan kaikille pakollisiin kurssivalintoihin sekä poimintoihin eri oppiaineiden kursseista, jotka soveltuvat ensimmäiselle lukiovuodelle. Vastaanottopäivänä on tarjolla muutamia muitakin valinnaiskursseja.

Kaikille pakolliset valinnat

Painotukset / linjat

Ensimmäisenä vuonna voi suorittaa myös valinnaiskursseja

Kieliohjelmasta

Reaalikursseja (tarjonta vaihtelee hieman vuosittain)

Taito- ja taideaineita

Tietotekniikkaa

Elokuvaa ja viestintää

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Va. rehtori: Marianne Heikkilä,
043 825 4071, kirsi.heikkila1(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija-asiat/wilma): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (yo-asiat): Sirpa Malva,
050 302 9605, sirpa.malva(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube