Musiikkipainotus

Musiikkipainotus

Tikkurilan lukio tarjoaa musiikkia paljon harrastavalle nuorelle mahdollisuuden valita musiikin syventävän oppimäärän. Tavoitteena on taata opiskelijalle koko lukioajan tasaisesti jatkuva musiikin opiskelu sekä antaa mahdollisuus jatkaa aikaisempia koulun musiikkiopintoja, esim. yläkoulun musiikkiluokkaa.

Musiikkipainotukseen tuleva valitsee musiikkia vähintään 20 opintopistettä sisältävän kokonaisuuden. Näissä hän voi suuntautua bändisoittoon, orkesterisoittoon, lauluun, kuoroon tai musiikkiteknologiaan. On myös mahdollista valita yhdistelmiä näistä musiikin osa-alueista.

Kahden pakollisen musiikin moduulin lisäksi opiskelijan on valittava kaksi musiikkipainotuksen valinneille suunnattua pakollista moduulia (MUS18 ja MUS19). Valtakunnallisia valinnaisia moduuleja tulee valita vähintään yksi ja muita valinnaisia opintoja vähintään 10 opintopistettä. Osan opintopisteistä voi kompensoida lukion ulkopuolisilla musiikin opinnoilla.

Musiikkipainotukseen haluava pyrkii Tikkurilan lukioon normaalin lukiohaun mukaisesti. Kouluun ilmoittautumisen yhteydessä kesäkuussa opiskelija täyttää musiikkipainotuksen hakukaavakkeen ja laatii alustavan suunnitelman musiikin kursseistaan.

Tikkurilan lukio tarjoaa hyvät mahdollisuudet musiikin painotettuun opiskeluun. Koulussamme on hyvät opetus/harjoitustilat, laadukas äänitysstudio, harjoitusstudio sekä videolabra. Lisäksi koulussamme on moderni auditorio, joka tarjoaa mahdollisuudet monimuotoisten esitysten järjestämiseen.

Musiikkipainotuksen suorittaneet saavat opinnoistaan todistuksen lukion päästötodistuksen liitteeksi.

Lisätietoa kesän 2021 hakijoille

Musiikinopettaja ja musiikkilinjan tulevien ykkösten ryhmänohjaaja Erkki Ylimäki päivystää to 17.6. 2021 klo 10-12. Voit kysyä musiikkilinjaan liittyviä kysymyksiä! p.050 550 4406.

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube