Musiikkipainotus

Tikkurilan lukion musiikkilinjan esittelyvideo (25.1.2021)

Musiikkipainotus

Tikkurilan lukio tarjoaa musiikkia paljon harrastavalle nuorelle mahdollisuuden valita musiikin syventävän oppimäärän. Tavoitteena on taata opiskelijalle koko lukioajan tasaisesti jatkuva musiikin opiskelu sekä antaa mahdollisuus jatkaa aikaisempia koulun musiikkiopintoja, esim. yläkoulun musiikkiluokkaa.

Musiikkipainotukseen tuleva valitsee vähintään 10 musiikin kurssia sisältävän kokonaisuuden. Näissä hän voi suuntautua bändisoittoon, orkesterisoittoon, lauluun, kuoroon tai musiikkiteknologiaan. On myös mahdollista valita yhdistelmiä näistä musiikin osa-alueista.

Normaalin kahden pakollisen musiikin kurssin lisäksi opiskelijan on valittava kaksi musiikkipainotuksen valinneille suunnattua pakollista kurssia (MUS18 ja MUS19). Syventäviä kursseja tulee valita vähintään yksi ja muita soveltavia kursseja vähintään viisi. Osan kursseista opiskelija voi kompensoida lukion ulkopuolisilla musiikin opinnoilla.

Musiikkipainotukseen haluava pyrkii Tikkurilan lukioon normaalin lukiohaun mukaisesti. Kouluun ilmoittautumisen yhteydessä kesäkuussa opiskelija täyttää musiikkipainotuksen hakukaavakkeen ja laatii alustavan suunnitelman musiikin kursseistaan.

Tikkurilan lukio tarjoaa hyvät mahdollisuudet musiikin painotettuun opiskeluun. Koulussamme on hyvät opetus/harjoitustilat, laadukas äänitysstudio, harjoitusstudio sekä videolabra. Lisäksi koulussamme on moderni auditorio, joka tarjoaa mahdollisuudet monimuotoisten esitysten järjestämiseen.

Musiikkipainotuksen suorittaneet saavat opinnoistaan todistuksen lukion päästötodistuksen liitteeksi.

Lisätietoa kesän 2020 hakijoille

Musiikinopettaja ja musiikkilinjan tulevien ykkösten ryhmänohjaaja Hanna Mauro päivystää to 11.6. 2020 klo 10-12. Voit kysyä musiikkilinjaan liittyviä kysymyksiä! p.040-7594816

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube