Elokuvapainotus

‍Elokuvapainotus


Tilussa on mahdollista opiskella elokuvaa paljon laajemmin kuin suomalaisissa kouluissa yleensä. Elokuvakursseille saavat osallistua kaikki opiskelijat – mitään ennakkotaitoja tai -tietoja ei tarvita. Leffakursseja voi valita kaikilla vuosikursseilla, mutta ykkösille niitä ei yleensä mahdu kovin monta.


Kurssien sisällöt käsittelevät muun muassa elokuvan historiaa ja teoriaa sekä elokuvan tekemistä. Osa kursseista liittyy muihin oppiaineisiin. Kurssit ovat niin sanottuja soveltavia kursseja, ja ne arvostellaan suoritusmerkinnällä, ei siis numerolla. Kursseihin kuuluu teoriaa, elokuvanäytteiden ja kokonaisten elokuvien katsomista, keskusteluja, ryhmätöitä ja muista tehtäviä kuten tutkielmia. Elokuvan tekemistä käsittelevillä kursseilla valmistetaan käsikirjoituksia, lyhytelokuvia ja animaatioita sekä harjoitellaan tekniikan käyttöä elokuvailmaisussa.


Tilun elokuvakurssit:


ELO1, Elokuvatietouden peruskurssi – Kaikille sopiva peruskurssi.


ELO2, Elokuvatietouden jatkokurssi – Syventää ykköskurssin tietoja ja teemoja.


ELO3, Elokuvan käsikirjoittaminen – Syvennytään käsikirjoittamiseen.


ELO4, Elokuvailmaisun ja tekniikan perusteet – Tutustutaan koulun kamera-, editointi- ja äänilaitteisiin sekä harjoitellaan elokuvailmaisua niiden avulla.


ELO5, Elokuvan tuotantokurssi – Toteutetaan ELO3-kurssilla tehtyjä käsikirjoituksia.


ELO6, Animaatioelokuva – Tutustutaan animaatioelokuvan historiaan ja lajeihin sekä tehdään lyhyt animaatioelokuva.


ELO7, Eurooppalainen elokuva Lumièresta Levottomiin – tutustutaan tärkeisiin eurooppalaisen elokuvan tekijöihin, tyyleihin ja teoksiin.


ELO8, Tulevaisuuden tuolla puolen: tieteiselokuva ja tulevaisuudentutkimus – Tutustutaan klassisiin tieteiselokuviin ja tulevaisuudentutkimuksen teorioihin eri aikakausina.


ELO9, Euroopan historia elokuvan silmin – Tutustutaan Euroopan historian käännekohtiin elokuvan kautta. Sopii erityisesti historian ylioppilastutkinnossa suorittaville.


ELO10, Leirikoulukurssi Sodankylän elokuvajuhlilla – Tutustutaan klassikoihin sekä nykyelokuvaan Suomen hienoimmalla elokuvafestivaalilla kesäkuun puolivälissä.


ELO11, Ihmefilmi-kurssi (klassikkoelokuvien kurssi) – Katsotaan sarja klassikkoelokuvia sekä tutustutaan elokuvista kirjoittamiseen elokuvapäiväkirjan ja esseiden muodossa.


Tikkurilan lukiossa elokuvaa opiskelleet nuoret ovat pärjänneet hyvin erilaisissa elokuvakilpailuissa ja saaneet positiivista palautetta muun muassa Minun elokuvani -tapahtumassa. Monet ovat myös hakeutuneet jatko-opintoihin audio-visuaaliselle alalle. Elokuvakurssit sopivat hyvin myös median lukiodiplomin suorittaville, sillä ne lasketaan mukaan diplomiin vaadittaviin pohjakursseihin.Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube