Elokuvapainotus

‍Elokuvapainotus

Tilussa on mahdollista opiskella elokuvaa paljon laajemmin kuin suomalaisissa kouluissa yleensä. Elokuvaopintoja voivat suorittaa kaikki opiskelijat – mitään ennakkotaitoja tai -tietoja ei tarvita. Leffakursseja voi valita kaikkina lukiovuosina, mutta ykkösille niitä ei yleensä mahdu kovin monta.

Moduulien sisällöt käsittelevät muun muassa elokuvan historiaa ja teoriaa sekä elokuvan tekemistä. Osa opinnoista liittyy muihin oppiaineisiin. Elokuvaopinnot ovat valinnaisia ja ne arvostellaan suoritusmerkinnällä, ei siis numerolla. Opintoihin kuuluu teoriaa, elokuvanäytteiden ja kokonaisten elokuvien katsomista, keskusteluja, ryhmätöitä ja muista tehtäviä kuten tutkielmia. Elokuvan tekemistä käsittelevillä opintojaksoilla valmistetaan käsikirjoituksia, lyhytelokuvia ja animaatioita sekä harjoitellaan tekniikan käyttöä elokuvailmaisussa.

Tilun elokuvaopinnot:

ELOS1 (2 op), Elokuvatietous 1 – Kaikille sopiva peruskurssi.

ELOS2 (2 op), Elokuvatietous 2 – Syventää ykköskurssin tietoja ja teemoja.

ELOS3-5 (6 op), Elokuvan tekeminen - Käsikirjoitetaan ja toteutetaan oma elokuva. Tutustutaan koulun kamera-, editointi- ja äänilaitteisiin sekä harjoitellaan elokuvailmaisua niiden avulla.

ELOS6 (2 op), Animaatioelokuva – Tutustutaan animaatioelokuvan historiaan ja lajeihin sekä tehdään lyhyt animaatioelokuva.

ELOS7 (2 op), Eurooppalainen elokuva – Tutustutaan tärkeisiin eurooppalaisen elokuvan tekijöihin, tyyleihin ja teoksiin.

ELOS8 (2 op), Tieteiselokuva ja tulevaisuudentutkimus – Tutustutaan klassisiin tieteiselokuviin ja tulevaisuudentutkimuksen teorioihin eri aikakausina.

ELOS9 (2 op), Euroopan historia elokuvan silmin – Tutustutaan Euroopan historian käännekohtiin elokuvan kautta. Sopii erityisesti historian ylioppilastutkinnossa suorittaville.

ELOS10 (2 op), Elokuvaleirikoulu – Tutustutaan klassikoihin sekä nykyelokuvaan Suomen hienoimmalla elokuvafestivaalilla Sodankylässä kesäkuun puolivälissä.

ELOS11 (2 op), Ihmefilmi – Katsotaan sarja klassikkoelokuvia sekä tutustutaan elokuvista kirjoittamiseen elokuvapäiväkirjan ja esseiden muodossa.

Tikkurilan lukiossa elokuvaa opiskelleet nuoret ovat pärjänneet hyvin erilaisissa elokuvakilpailuissa ja saaneet positiivista palautetta muun muassa Minun elokuvani -tapahtumassa. Monet ovat myös hakeutuneet jatko-opintoihin audio-visuaaliselle alalle. Elokuvaopinnot sopivat hyvin myös median lukiodiplomin suorittaville, sillä ne lasketaan mukaan diplomiin vaadittaviin opintopisteisiin.

Tikkurilan lukio

Valkoisenlähteentie 53

PL 4515

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Mari Aalto,
040 595 1530, mari.aalto(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (opiskelija- ja yo-asiat): Elisa Kujansuu,
050 302 9605, elisa.kujansuu(at)vantaa.fi

Lukiosihteeri (hankinnat, laskut ja yo-asiat): Kirsi Paaso,
050 302 9734, kirsi.paaso(at)vantaa.fi

twitter instagram youtube