IB-linjalle hakeminen

Hakuohjeet kevät 2021

Tikkurilan lukion IB-linja on tarkoitettu 15–16 -vuotiaille peruskoulun päättötodistuksen saaville nuorille, jotka haluavat suorittaa englanniksi kansainvälisen ylioppilastutkinnon (International Baccalaureate). Tikkurilan lukion IB-linjalle voi hakea asuinpaikasta riippumatta. Aloituspaikkoja on 30.

Hakijan kannattaa perehtyä etukäteen Tikkurilan lukion IB-ainevalikoimaan, jonka erikoisuuksia ovat tavanomaisten IB-aineiden lisäksi tarjottavat Philosophy, Visual Arts ja matematiikan kaikki neljä tasoa. Tikkurilan lukio tarjoaa modernit tilat, ammattitaitoiset ja kokeneet IB-opettajat, monipuoliset opiskelijapalvelut ja avoimen monikielisen oppimisympäristön, jonne on erinomaiset yhteydet. Tikkurilan lukio on auktorisoitu IB World Schooliksi vuonna 2001. Ylioppilastulokset ovat olleet joko hyvin hyvät tai erinomaiset yhdeksänä vuonna 2010-2020. Entisiä opiskelijoitamme on ympäri maailmaa niin Oxfordissa, Stanfordissa ja Karolinskassa kuin Aallossa, HY:ssa ja kaikissa ammattikorkeakouluissakin. Tikkurilan IB on mukava pieni lukio ison lukion sisällä.

Miten Tikkurilan IB:lle haetaan?

IB-linjalle haetaan toisen asteen yhteishaussa. Tämän lisäksi hakijan tulee täyttää IB-linjan hakulomake ja osallistua pääsykokeeseen.

Toisen asteen yhteishaku

IB-linjalle haetaan toisen asteen yhteishaussa (www.opintopolku.fi) 23.2.–7.4.2021. Tikkurilan lukion IB-linjan hakukoodi on 0268 809.

IB-linjan hakulomake

Hakijan koulun on yhteishaun lisäksi toimitettava Tikkurilan lukioon (Valkoisenlähteentie 53, 01370 Vantaa tai sähköisesti koulusihteeri Kirsi Paasolle, kirsi.paaso(at)vantaa.fi) IB-linjan oma lausuntolomake täytettynä määräaikaan 7.4.2021 klo 15.00 mennessä. Täytä itse lomakkeeseen henkilötietosi ja oma lausuntosi (personal statement) ja anna lomake sitten täytettäväksi opinto-ohjaajallesi, joka toimittaa sen eteenpäin. Huom! 2004-2006 syntyneet, jotka ovat elokuussa 2021 käyneet koulua yhdeksän vuotta, hakevat pre-IB –luokalle yhteishaussa. 2003-2004 syntyneet, jotka ovat käyneet koulua jo kymmenen vuotta, hakevat IB1-vuositasolle eri ohjeiden mukaan (ks. IB1 applicants).

Valintakoe

Pääsykoe vain suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen saaville, jotka asuvat tällä hetkellä Suomessa. Tikkurilan lukio järjestää IB-pääsykokeen 22.4.2021 klo 15-17. Kokeessa testataan suomalaisen peruskoulun 9. luokan opetussuunnitelman mukainen matematiikka ja englanti. Kokeesta voi saada yhteensä neljä pistettä. Pääsykokeen turvallisuusohjeista tiedotetaan koulun kotisivuilla.

Peruskoulun päättötodistuksesta hakija voi saada keskiarvon perusteella enintään 10 pistettä.

Todistuspisteet (enintään 10) ja pääsykoepisteet (enintään 4) ja lausuntolomakkeesta saatava lisäpiste (1) lasketaan yhteen ilman painotuksia tai kertoimia niin, että maksimipistemäärä on 15. Hakijoista 30 eniten kokonaispisteitä saanutta valitaan.

Huom! Edellisten vuosien valintakokeita ei saa nähtäväksi julkisuuslain perusteella, koska ne kuuluvat koulun kysymys- ja testipankkiin.