World School 2019 Iași

Vuoden 2019 World School International Forum järjestettiin Iasissa, yhdessä Romanian suurimmista kaupungeista. Matkalle Suomea edustamaan lähtivät kolme toisen vuoden opiskelijaa Inka Kolehmainen, Lotta Joenpolvi ja Tuuli Lopmeri sekä opettaja Eero Nummenmaa. Aiheena vuoden 2019 Word Schoolissa oli "Food from consumption to consumerism".

World School 2019 - aktiviteetteja
World School 2019 - aktiviteetteja

Reissu alkoi hyvissä, mutta jännittyneissä tunnelmissa, kun Bukarest viikonlopun jälkeen oli vihdoin aika tavata muut osallistujat. Ensimmäisten päivien tutustumisen jälkeen ystäväpiiri oli jo laajentunut ja olimme sopeutuneet elämään Romaniassa. Päivät olivat ajoittain pitkiä ja melko rankkoja, mutta uusien ystävien seura teki kaikesta huikeaa. Ensimmäisen viikon asuimme isäntäperheissä, joten pääsimme aitiopaikalta tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon. Viikon kohokohta oli vierailu kansallisoopperassa, jossa näimme meitä varten luodun yhdistelmäesityksen balettia ja oopperaa.

Toisella viikolla matkasimme läheiselle vuorelle leirikeskukseen, jossa vietimme viimeisen viikkomme. Ystävyyssuhteet syvenivät ja uusia ystäviä saimme lisää päivittäin. Toisen viikon ohjelmaan kuului projektien työstämistä ja esittelyä, haastatteluja sekä erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja. Kun viimeinen päivä lähestyi, tunteet purkautuivat ja kyynelten määrä kasvoi. Hyvästit oli kuitenkin jätettävä. Tyhjin käsin reissusta ei kuitenkaan lähdetty vaan uudet ystävät ympäri maailmaa, sekä muistot näistä huikeista ja ainutlaatuisista kahdesta viikosta säilyvät ikuisesti.

Inka, Lotta ja Tuuli

World School 2019 - Inka, Lotta, Tuuli

Sotungin lukio

Sotungintie 19, Vantaa

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Kati Taivainen,
040 575 6792, kati.taivainen@vantaa.fi

facebook twitter instagram