World School 2016 Tokio

‍Syksyllä 2016 World School International Forum järjestettiin Japanissa. Sotunkia tapahtumassa edustivat allekirjoittaneen lisäksi kolmannen vuoden opiskelijat Aino Lahtinen ja Mira Lappalainen. Opettajakuntaa edusti Kirsi Matikainen. Tapahtuma kesti kaksi viikkoa, jonka aikana tutustuimme paikalliseen kulttuuriin ja teimme töitä ennen tapahtumaa valitun aiheen parissa. Tänä vuonna matkan aihe oli ruokaan ja kulttuuriin liittyvät ongelmat.

Valokuva

Ensimmäisenä päivänä lensimme Tokioon, josta bussilla siirryimme Katsuuraan. Katsuura on pieni kaupunki Tyynenmeren rannalla. Vietimme neljä ensimmäistä päivää Katsuuran kampuksella. Ensimmäiset päivät Katsuurassa menivät muihin tutustuessa, mutta pian aloitimme töiden esittelyt. Jokaisen maan oli tehtävä esitelmä omasta maastaan ja ruokaan ja kulttuuriin liittyvistä ongelmista ja esitettävä se muille.

Neljän päivän jälkeen matkustimme takaisin Tokioon, jossa asetuimme isäntäperheisiin. Vietimme viisi päivää isäntäperheissä. Tänä aikana vierailimme paikallisessa koulussa ja osallistuimme heidän koulukarnevaaleihin. Jokainen maa pystytti kojun, jossa esiteltiin omaa maata. Karnevaalit kestivät kaksi päivää.

Viiden päivän jälkeen palasimme takaisin Katsuuraan, jossa viimeiset esitelmät esitettiin ja aloitimme ryhmätyöt. Jakauduimme kolmeen ryhmään, jolla jokaisella oli eri aihe. Ryhmätöiden tarkoituksen oli tehdä kaikkien esitelmien perusteella ratkaisut ongelmiin koskien ruokaa ja kulttuuria. Tämä huipentui siihen, että jokainen ryhmä esitti omat ratkaisunsa.

Valokuva

‍Kahden viikon aikana ehdimme tehdä paljon kaikenlaista. Kävimme vanhassa japanilaisessa temppelissä, soijatehtaalla, jossa maistoimme soijajäätelöä, Tokion kaupungintalolla ja monissa muissa Tokion osissa. World school on mahtava tilaisuus parantaa kielitaitoaan, mutta ennen kaikkea matkasta tekee ainutlaatuisen kaikki ne hienot muistot ja elinikäiset ystävät, joita tuon kahden viikon aikana saa.

Matias Hyytiäinen 15A

Blogiartikkeli

World School 2016 Tokio

World School 2016 Tokio

Lue Lisää

Sotungin lukio

Sotungintie 19, Vantaa

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Kati Taivainen,
040 575 6792, kati.taivainen@vantaa.fi

facebook twitter instagram