Hae Sotunkiin urheilulinjalle!

URHEILULINJAN ESITTELY

Lukiomme sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Olemme luoneet liikunnalle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan kurssitarjonnan. Urheilulinjalle valitaan vuosittain 52 - 78 opiskelijaa.

Kurssivalikoimassamme on tällä hetkellä urheiluvalmennuskurssien lisäksi vuosittain tarjolla useita erilaisia liikunnan kursseja.

Urheilulinjalaiset osallistuvat urheiluvalmennuksen kursseille, jotka on tarkoitettu säännöllisesti ja tavoitteellisesti mitä tahansa urheilulajia harrastavalle opiskelijalle. Tarjoamme kehityshaluisten nuorten urheilijoiden käyttöön ammattivalmentajiemme osaamisen, erinomaiset olosuhteet ja harjoitusaikaa seurassa tapahtuvan harjoittelun lisäksi ja tueksi.

Urheiluvalmennuksen kursseille on varattu viikko-ohjelmassa oma kiinteä aikansa. Tämä antaa urheilua ja liikuntaa harrastavat opiskelijoillemme mahdollisuuden oman harjoittelunsa ja opintojensa järkevään yhdistämiseen.

Jääkiekkoilijat harjoittelevat Tikkurilan jäähallilla, salibandyn pelaajat Tikkurilan Tiikeriareenalla, jalkapalloilijat talvisin Tikkurilan urheilupuiston jalkapallohallissa. Harjoituksia on myös koulun lähimaastossa sekä liikuntatiloissamme. Koululla on myös kuntosali. Hakunilan uimahallin kuntosali ja uima-altaat ovat kouluaikana ilmaiseksi opiskelijoidemme käytössä. Sotungin lukio tarjoaa urheiluvalmennettaville ilmaisen bussikyydin Tikkurilan harjoituspaikoilta takaisin koululle.

Hakiessasi urheilulinjalle, tulee sinun täyttää opintopolku -palvelussa Urheilijan lisäkysymykset. Lisäkysymykset aukeavat sinulle automaattisesti hakukohteen alle. Jotta voit tulla valituksi Sotungin lukion urheilulinjalle, tulee sinun vastata näihin urheilijan lisäkysymyksiin.

Aiempina vuosina käytössä ollut paperinen hakulomake on poistunut käytöstä, eikä sillä voi enää hakea urheilulinjalle.

Lisätietoja urheiluvalmennuksesta kotisivujemme Urheilulinja-osiosta sekä

koordinaattori Esa Partanen, 0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi


URHEILULINJAN VALINTAPERUSTEET

Sotungin lukion urheilulinjalle hakevan tulee olla mukana säännöllisessä seuravalmennuksessa tai muussa vastaavassa valmennuksessa. Urheilulinjalle valitaan hakijamäärästä riippuen 50 - 80 opiskelijaa valtakunnallisten urheilulukioiden kriteerillä, jossa sisäänpääsyyn vaikuttavat lukuaineiden keskiarvo (vähintään 7,0), liikunnan arvosana sekä seurojen ja lajiliittojen lausunnot.

Urheilulinjan valintapisteet muodostuvat seuraavasti:

Keskiarvo, joka lasketaan

 • liikunnan ja lukuaineiden numeroista max. 10 pistettä
 • Lajiliittojen ja/tai seurojen lausunnot 0-5 pistettä
 • Koulukohtaisesti harkittavat pisteet 0-5 pistettä

Yhteensä max. 20 pistettä

Lajiliittopisteytyksen periaatteet (0 - 5 pistettä):

 • 4,2 – 5

Joukkuelaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

Yksilölaji: Lajin huippulahjakkuus, ikäluokan kansainvälisellä tasolla, maajoukkueen johtavan tason urheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

 • 3,1 – 4,1

Joukkuelaji: Ikäluokan maajoukkueurheilija. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

Yksilölaji: SM-mitalitaso. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

 • 2,1 – 3,0

Joukkuelaji: Maajoukkue-ehdokas, aluejoukkueen kärkeä, seurajoukkueen kärkipäätä. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

Yksilölaji: SM-pistesijataso, SM-mitalitason viestijoukkueen jäsen. Arvioidaan myös ikäluokan maajoukkueen kansainvälistä tasoa sekä ikäluokan maajoukkueurheilijoiden määrää.

 • 1,1 – 2,0

Joukkuelaji: Aluejoukkueen keskitasoa, seurajoukkueen runkopelaaja.

Yksilölaji: Lähellä SM-pistesijaa, SM-pistesijatason viestijoukkueessa.

 • 0,1 – 1,0

Seuratason aktiivi.

 • 0

Käytetään vain jos lajiliitto ei tunne urheilijaa (koulu pisteyttää, max. 2,5 pistettä).

Sotungin lukioon urheilulinjalle valittujen alin pistemäärä on ollut viime vuosina:

 • 2021: 11,79
 • 2020 12,40
 • 2019: 12,20
 • 2018: 10,88
 • 2017: 12,73
 • 2016: 13,00

LISÄTIETOJA OPINTO-OHJAAJILTA:

Eero Nummenmaa, 040 526 6265, eero.nummenmaa@vantaa.fi

Elina Korkea-aho, 040 755 1481, elina.korkeaaho@vantaa.fi

‍‍

Sotungin lukio

Sotungintie 19, Vantaa

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Kati Taivainen,
040 575 6792, kati.taivainen@vantaa.fi

facebook twitter instagram