Lukion esittely

Sotungin lukio - tietoa, tunnetta ja toimintaa

Tieto, kannustava yhteishenki, sydämen sivistys ja huumori ovat lukiomme peruskiviä. Voit itse tehdä lukujärjestyksesi opinto-ohjaajiemme ja aineopettajiemme tuella.

Kuva: Väriestejuoksun ohi!
Robbie ja Jegor väriestejuoksun jälkeen.

Monipuolinen kurssivalikoimamme ja Sotungin etälukion kurssit mahdollistavat mielekkään ja järkevän kokonaisuuden kielistä, luonnontieteistä, matematiikasta sekä reaaliaineista ja taito- ja taideaineista.

Oppilaskuntamme on aktiivinen vaikuttaja, joka järjestää toimintaa ja tapahtumia pitkin lukuvuotta tuomaan virkistystä arkiseen opiskeluun ja luomaan kuuluisaa Sotungin henkeä.

Opintojen rakenne

Lukion oppimäärä sisältää:

  • äidinkieltä ja kirjallisuutta
  • toista kotimaista kieltä ja vieraita kieliä
  • matematiikkaa ja luonnontieteellisiä opintoja
  • humanistis-yhteiskunnallisia opintoja kuten historiaa, yhteiskuntaoppia, psykologiaa ja filosofiaa
  • uskontoa tai elämänkatsomustietoa
  • liikuntaa ja muita taito- ja taideaineita sekä terveystietoa (nuorten oppimäärä tai alle 18-vuotiaana aikuislukiossa opintonsa aloittanut)
  • opinto-ohjausta

Lukiossa hankittuja tietoja ja taitoja osoitetaan lukion päättötodistuksella, ylioppilastutkintotodistuksella, lukiodiplomeilla ja vastaavilla muilla näytöillä.

Opintojen eteneminen ei ole sidottu vuosiluokkiin. Lukuvuosi on jaettu jaksoihin, joissa suoritetaan viisi tai kuusi kurssia. Kurssi kestää keskimäärin 38 (nuoret) tai 28 (aikuiset) oppituntia. Opiskelija voi itse säädellä sekä opinto-ohjelmansa sisältöä, että sen läpiviemiseen tarvittavaa aikaa.

Nuorten oppimäärä sisältää vähintään 75 kurssia ja aikuisten oppimäärä 44 kurssia. Osa kursseista on pakollisia, osa syventäviä tai soveltavia.

Jatko-opintomahdollisuudet Lukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja lukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden yliopistoihin.

Kansainvälisyyttä, urheiluvalmennusta ja etäopetusta
Kuvassa abien balettiasennot
Abien päivän karnevaalimeininkiä.

Sotungin lukion vahvoja osaamisalueita ovat kansainvälisyys, urheiluvalmennus ja etälukio-opetus.

Kansainvälistä osaamistasi kehität vierailuilla, eri aineiden projekteissa ulkomailla sekä osallistumalla kansainvälisten vieraiden ohjelmaan Suomessa.

Sotungin etälukio on etäopiskelun edelläkävijä Suomessa. Opettajamme kehittävät jatkuvasti opiskelutapoja monipuolisemmiksi. Oppimisen arviointi on monipuolista ja kannustavaa.

Urheiluvalmennuskurssit on tarkoitettu säännöllisesti ja tavoitteelisesti mitä tahansa urheilulajia harrastavalle opiskelijalle. Valmennuskurssin voi valita joka jaksoon. Sotungin lukio järjestää kuljetuksen aamutreeneistä koululle. Ammattivalmentajien ohjaus ja urheiluvalmennuskurssimme tarjoavat hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja harjoittelu saumattomaksi kokonaisuudeksi. Myös yleislinjan kautta sisään päässeet voivat valita urheiluvalmennuksen kursseja.

Lisätietoja hakemisesta ja urheilulinjasta: urheilukoordinaattori Esa Partanen, sähköposti: esa.partanen@vantaa.fi, p. 0400 633 865.

www.etalukio.fi www.sotunki.fi

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Sotungin lukion perusta on hyvä yhteistyö kodin ja koulun kanssa. Teemme yhteistyötä pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEA:n, lajiliittojen, pääkaupunkiseudun urheiluseurojen ja erilaisten yhteisöjen kanssa.

Sotungin lukioteatteri tekee aktiivista yhteistyötä peruskoulujen kanssa ja eri oppiaineet monin tavoin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa.

Työelämäyhteistyö näkyy oppitunneilla vierailijoina ja tutustumiskäynneillä eri työpaikkoihin ja yrityksiin.

Sotungin lukiossa tehdään aktiivista kansainvälistä yhteistyötä ystävä- ja yhteistyöprojektikoulujen kanssa.

Tapahtuma

Avoimet ovet 9.-luokkalaisten huoltajille etänä 21.1. klo 18.00

Avoimet ovet pidetään poikkeuksellisesti etänä torstaina 21.1.21. Tutustumiseen tarkoitetut esittelyvideot julkaistaan kotisivuillamme 21.1.21. 9.-luokkalaisten huoltajille pidetään avoimien ovien esittely Microsoft Teamsin kautta to 21.1. klo...

Lue Lisää

Artikkeli

Hae Sotunkiin yleislinjalle!

YLEISLINJAN ESITTELY Tarjoamme Sotungissa hyvää perusopetusta sekä laajan syventävien ja soveltavien kurssien valikoiman. Päivälukion lisäksi koulussamme toimii ...

Lue Lisää

Artikkeli

Hae Sotunkiin urheilulinjalle!

URHEILULINJAN ESITTELY Lukiomme sijaitsee Hakunilan urheilupuiston vieressä, upeiden liikuntamahdollisuuksien keskellä. Olemme luoneet liikunnalle ja urheiluvalmennukselle erinomaiset olosuhteet ja laajan kurssitarjonnan. Urheilulinjalle...

Lue Lisää

Sotungin lukio

Sotungintie 19, Vantaa

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Kati Taivainen,
040 575 6792, kati.taivainen@vantaa.fi

facebook twitter instagram