Krista on uusin Sotungin maailmanmestari

15.05.2018
Valokuva

‍Sotungin lukion ykkönen Krista Laulajainen on maailmanmestari cheerleadingissa. Mestaruus tuli Floridan Orlandossa, jossa Suomi löi ensimmäisen kerran lajin mahtimaan Yhdysvaltain joukkueen. MM-kisat ovat erittäin suuri tapahtuma, jossa on useita eri sarjoja ja joukkueita. Joukkueet karsitaan semifinaalien kautta finaaleihin pisteyttämällä esitykset useiden eri kriteerien perusteella.

Kristan rooli joukkueessa on heittäjä tai nostaja. Pientä jännitystä lukuun ottamatta tunnelma kisoissa oli hänen mielestään loistava ja koko joukkueen onnistuminen toi mestaruuden. Joukkueen urheilijat ovat käyneet kisoihin valmistautumisessa läpi tiukan treenikuurin. Kovimpina viikkoina leireineen erityyppistä harjoittelua on ollut yhteensä jopa 40 tuntia. Krista on ollut lajin parissa jo 10 vuotta.

Kristan mielestä parasta Sotungissa on joustavuus, joka on mahdollistanut harjoittelun myös kouluaikoina. Siitä huolimatta urheilun ja opiskelun yhdistäminen on haastavaa, koska harjoittelu vie niin paljon aikaa ja energiaa. Joustavuutta ja tukea tarvitaan siis jatkossakin!
Teksti ja kuva: Esa Partanen

Sotungin lukio

Sotungintie 19, Vantaa

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki


Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Kati Taivainen,
040 575 6792, kati.taivainen@vantaa.fi
facebook twitter instagram