Erityisjärjestelyt

ERITYISJÄRJESTELYT YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA

Lukihäiriö ja yo-kirjoitukset

Varian opiskelijat ottavat yhteyttä Varian erityisopettajaan.
Muut kuin Sotungin etälukion tutkintotavoitteiset opiskelijat hankkivat lukilausunnon yksityiseltä puolelta.

Tutkintotavoitteiset Sotungin etälukion opiskelijat:
Jos sinulla on lukihäiriö, voit anoa ylioppilastutkintolautakunnalta erityisjärjestelyjä tai arvosanan korotusta yo-kokeessa. Ota yhteyttä erityisopettaja Taina Erlingiin Wilmalla tai s-postilla. Ota hyvissä ajoin yhteyttä erityisopettajaan: syksyn kirjoitusten osalta tammikuun loppuun mennessä ja kevään kirjoitusten osalta elokuun loppuun mennessä.

• Lievä lukihäiriö, oikeus hakea arvosanan korotusta
• Keskivaikea tai vaikea lukihäiriö, oikeus hakea erityisjärjestelyjä

Opiskelijan pitää käyttää yo-kirjoituksiin haettavia erityisjärjestelyjä jo lukioaikana lukion koetilanteissa. Myös sairauden, vamman tai vaikean elämäntilanteen perusteella voi anoa erityisjärjestelyjä tai ne voidaan ottaa huomioon arvostelussa. Hakemus erityisjärjestelyistä tehdään myös kirjallisesti YTL:n laatimalle sähköiselle lomakkeelle. Hakemukseen liitetään erikoislääkärin lausunto. Tässäkin asiassa voit kääntyä erityisopettajan puoleen.

VIERASKIELISYYSTODISTUS:

Jos virallinen äidinkielesi on muu kuin suomi, pyydä S2-opettajalta vieraskielisyystodistus ennen ensimmäistä yo-tutkintokertaa. Todistuksen avulla voit saada yo-kirjoituksissa hyvitys-pisteitä. Ota yhteyttä S2-opettajaan (emma.perala@eduvantaa.fi) muutamaa kuukautta ennen kuin ilmoittaudut ensimmäisen kerran ylioppilaskirjoituksiin.

Lukilausunto ja vieraskielisyystodistus lähetetään ylioppilastutkintolautakuntaan seuraavasti:

- kevään kirjoituksiin 23.11.2018
- syksyn kirjoituksiin 23.4.2019

Sähköinen lausunto lähetetään ylioppilastutkintolautakuntaan vain kerran ja lausunto on tämän jälkeen voimassa kaikilla kirjoituskerroilla, mutta muista jokaisen yo-ilmoittautumisen yhteydessä mainita siitä ilmoittautumislomakkeessa. Tutkintotodistukseen ei tule merkintää vieraskielisyydestä, lukitodistuksesta tai erityisjärjestelyistä.

Lisätietoja ylioppilastutkinto.fi

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen 0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi


Opintosihteeri: Päivi Ryynänen 050 304 3717, paivi.ryynanen3@vantaa.fi

facebook youtube