UKK

Miten opiskelu etälukiossa tapahtuu?

Opiskelu tapahtuu oppimisympäristö itslearningissä. Löydät sieltä valitsemasi kurssien huoneet ja sieltä kaikki ohjeet kurssin suorittamiseen. Joka kurssissa on palautettavaa suunnilleen yksi tehtävä viikossa. Tämä vaihtelee oppiaineittain ja kursseittain. Kurssin lopuksi on koe.

Onko etälukiossa läsnäoloa?

Etälukiossa ainoastaan kurssikokeet tehdään paikan päällä jakson lopussa. Voit valita koeilloista itsellesi sopivimmat. Yksi koe / koeilta on hyvä, sillä muuten saattaa tulla kiire useamman kokeen tekemisessä.

Onko etälukiossa saatavilla opetusta tai muuta tukea?

Kursseissa voidaan pitää etätunteja. Etätunnit on ilmoitettu opinto-oppaan takaosassa olevassa jaksoaikataulussa. On myös kursseja, joissa ei pidetä etätunteja tiettyyn aikaan, vaan opettaja ilmoittaa esim. mahdollisuudesta varata aika opettajalle. Joka kurssissa sinulla on mahdollisuus saada opettajan apua ja siksi olemme julkaisseet opettajien yhteystiedot opinto-oppaassa. Myös Wilman kautta viestittely on hyvä tapa olla yhteydessä opettajaan.

Mistä tiedän, mitkä kirjat tarvitsen kursseille?

Kurssien kirjalista löytyy täältä . Lisäksi tiedot kursseilla käytettävistä oppikirjoista löytyy opinto-oppaasta oppiaineiden kurssiesittelyissä.

Onko etälukiossa mahdollista opiskella, vaikka ei asu Vantaalla?

Etälukiossa opiskelu on mahdollista myös toiselta paikkakunnalta tai jopa ulkomailta käsin. Jos koetta ei ole mahdollista tehdä paikan päällä Sotungissa, olemme toimittaneet kokeet valvovalle taholle. Opiskelija itse järjestää valvonnan esim. jonkun oppilaitoksen kanssa. Mikäli valvova taho pyytää maksua valvonnasta, opiskelija vastaa niistä itse. Sähköisiä Abitti-kokeita ei ole mahdollista tehdä muulloin, kun etälukion omissa koepaikoissa.

Lukio-opinnoistani on jo useampi vuosi. Onko silti mahdollista jatkaa opiskelua lukiossa?

Kyllä on. Mikäli tulet suorittamaan lukion päättötodistusta, opinto-ohjaaja tekee hyväksiluvut suorittamistasi lukiokursseista alkutapaamisessa. Muista siis ottaa todistuksesi mukaan alkutapaamiseen. Lukiokurssit eivät vanhene, mutta saattaa olla etteivät ne vastaa täysin numerojärjestystään nykyisessä aikuislukion opetussuunnitelmassa.

Minulla on ammatillinen tutkintotodistus ja haluan ylioppilaaksi. Mitä kursseja minun tulee opiskella?

Mikäli sinulla on vähintään 2,5 vuoden laajuinen ammatillinen tutkintotodistus, voit osallistua ylioppilaskokeisiin ilman pakollisia kursseja. Sinulla on siis kirjoitusoikeus kaikkiin oppiaineisiin jo olemassa. Samoin jos parhaillaan opiskelet ammatillista tutkintoa ja sinulla on 1,5 vuoden opinnot takana, voit osallistua ylioppilaskokeisiin. Koska ylioppilaskokeet perustuvat lukion pakollisten ja syventävien kurssien sisältöihin, suosittelemme valmentautumaan ylioppilaskokeisiin tekemällä kirjoitettavan aineen kursseja mahdollisimman laajasti.

Olen jo valmistunut ylioppilaaksi. Voinko täydentämään ylioppilastutkintoani Sotungin etälukiossa?

Kyllä vain, tervetuloa! Mikäli olet jo ylioppilas, voit tulla täydentämään tutkintoasi uusilla ylioppilaskokeilla tai uusimaan tutkinnossasi olevia kokeita. Hyväksytyn ylioppilaskokeen voi uusia rajattomasti. Vanhamuotoisen reaalikokeen voi uusia osallistumalla yhden kerran yhden reaaliaineen kokeeseen. Huomaathan, että ylioppilaskokeet on digitalisoitu asteittain eli kaikki kokeet tehdään keväästä 2019 lähtien tietokoneella Abitti -järjestelmässä. Voit valmentautua digitaalisiin kokeisiin valitsemalla etälukion kursseja. Lisätietoa saat Ylioppilastutkintolautakunnan sivuilta www.ylioppilastutkinto.fi

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen 0400 633 865

esa.partanen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

facebook youtube