Wilma-opas

Sotungin etälukio & Wilman käyttö

Sotungin etälukion kurssitarjonta on esillä Wilmassa. Kurssit valitaan Wilmassa ennen seuraavan jakson alkua. Kurssivalinnat tehdään aina vain seuraavan jakson osalta. Etälukioon voi tulla mukaan minkä tahansa jakson alusta alkaen.

Sotungin etälukion lukuvuosi jakaantuu viiteen (5) jaksoon, jotka ovat kestoltaan noin kuusi viikkoa. Lisäksi on ns. ylimääräinen jakso, joka pyörii ympäri lukuvuoden, ja sen sisältämät kurssit ovat aina tarjolla, eli kursseja voi suorittaa vuoden jokaisessa jaksossa. Niihin kursseihin ilmoittaudutaan suoraan aineen opettajalle viestimällä sähköpostilla tai Wilma-viestillä.

Kirjautuminen Wilmaan

Kun pääkoulusi on Sotungin etälukio, tähtäät aikuislukiotutkintoon = kirjautuminen onnistuu Vantaan opetusverkon tunnuksella, jonka opintosihteeri on lähettänyt sinulle sähköpostiisi, opintojen alussa, tervetuloviestin yhteydessä. Samalla tunnuksella kirjaudut Itslearning-ympäristöön.

Kun pääkoulusi on Sotungin lukio = kirjautuminen onnistuu Vantaan opetusverkon tunnuksella, joka on sama jolla kirjaudut tietokoneelle Sotungissa. Etäkurssien arvosanat kertyvät Muut opinnot-otsakkeen alle suorituskertymässäsi. Opo siirtää ne erikseen vastaavien oppiaineiden otsakkeen alle.

Kun pääkoulusi on muu vantaalainen oppilaitos (Varia, Tilu, Malu, Lumo, Vaski, Vantaan aikuislukio) = kirjautuminen erillisellä etälukiosta saadulla Wilma-tunnuksella. Se on eri tunnus kuin mitä mahdollisesti käytät pääkoulussasi. Lopulta etälukiosta saadut arvosanat tulee toimittaa oma-aloitteisesti pääkoulun kansliaan hyväksiluettavaksi. Wilmassa Tulosteet-valikko sisältää suoritustietojesi tulostusmahdollisuuden.

Arvosanat käydyistä etälukion kursseista ilmaantuvat Opinnot-otsakkeen alle noin pari viikkoa koeviikon päättymisestä. Kaikki tärkeät lukuvuoden päivämäärät löytyvät opinto-oppaasta, jonka löydät sähköisenä kotisivuilta aloitussivulta sekä kohdasta "Opiskelu".

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen 0400 633 865

esa.partanen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

facebook youtube