Miten aloitan?

Secondlife -pikaopas

Second Lifessa liikutaan avatareilla. Luo itsellesi oma avatari ja lataa Second Life -ohjelma omalle koneellesi.

Avatarin luominen

Avatarin luominen on helppoa, eikä siihen tarvita Second Life -selainta, ihan nettiyhteys ja sähköpostiosoite riittävät. Mene osoitteeseen www.secondlife.com ja valitse Join now.

Eteesi avautuu sivu, josta voit valita mieleisesi avatar-hahmon. Uuteen 3.0-selaimeen on tullut mahdollisuus olla alkuperäisestikin eläin tai robotti. Valitse itsellesi mieleinen hahmo vaihtoehtoina olevista.

Kun ohjelma kysyy sinulta käyttäjänimeä (You must use your username to login), sillä tarkoitetaan, että sinun pitää antaa avatarillesi nimi. Jos ohjelma ei hyväksy nimeä, se tarkoittaa, että nimi on käytössä jo jollakulla muulla. Kokeile uutta nimeä. Kun tulee ilmoitus "It's available!", voit siirtyä seuraavaan kohtaan.

Seuraavaksi sinulta kysytään henkilötietoja, sähköpostiosoitetta, tms. Täytä kaavake, keksi itsellesi salasana kohtaan "password". Kun olet valmis, paina "create account".

Seuraavasta kannattaa valita "Free account", jollet halua välttämättä maksaa palvelusta. Second Lifessa pystyy hyvin toimimaan täysin ilmaiseksi.

Seuraavaksi sinulta kysytään, että haluatko ladata Second Lifen koneellesi. Jos et ole ladannut Second Life -selainta koneellesi aiemmin, se kannattaa tehdä nyt. Ohjelman lataaminen koneelle on välttämätöntä. Jos ohjelma ei ala latautua koneellesi, mene takaisin sivulle www.secondlife.com. Siellä on aivan nettisivun alareunassa kohta "Download Second Life". Klikkaa sitä, valitse ehdotettu selain ja muista valita asennuskieleksi englanti, kun sitä kysytään.

Second Lifen käynnistäminen

Olet nyt valmis käyttämään avatariasi. Noudata seuraavia ohjeita.

a) Avaa koneellesi ladattu Second Life -selain, kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella (avatarisi nimi) ja salasanalla.

b) Jos sisäänkirjautumissivulla on kohta "mode", klikkaa valikko auki ja valitse "advanced". Vain sillä tavalla ohjelma toimii kunnolla.

c) Sivulla on myös valikko "Start at". Klikkaa valikko auki ja kirjoita sana sotunki kohtaan "type region name". Sillä tavoin pääset aloittamaan suoraan Sotungista.

d) Valitse painike "Log in".

e) Hyväksy käyttäjäehdot... ja sitten oletkin jo virtuaalimaailmassa.

Avatarisi herää eloon joko Sotungissa tai sitten, jollet valinnut aloituspaikaksi Sotunkia, jossakin monista Second Lifen tervetulokeskuksista.

Jos avatarisi ei ole Sotungissa, löydät saarellemme helposti, kun klikkaat vasemmassa reunassa olevasta työkalurivistä suurennuslasin kuvaa. Suurennuslasia klikkaamalla ruutuun avatuu hakukenttä. Kirjoita siihen "Sotunki", ja paina "search". Kun hakutulokset tulevat, yksi ensimmäisistä on Sotunki tai Sotunki region. Valitse "Teleport".

Sotunki-saarilla liikkuminen

Sotunki-saaria on kaksi. Tutustu saariemme oppimisaihioihin Sotunki-saaren amfiteatterin yläkerrassa. Pylväissä on kuvat eri aihioista ja kuvia klikkaamalla pääset helposti siirtymään eri aihioihin. Aihioista pääset takaisin amfiteatteriin etsimällä mustan kivisen teleportterin, jossa lukee "teleporter back to amphitheatre". Se on nopea tapa vierailla kummallakin saarellamme.

Jos haluat tutustua kirjallisuushistorian polkuun, voit käyttää "Literature pathway teleporteria". Etsi teleportteri, klikkaa haluamaasi aihion kuvaa ja valitse "teleport". Ensimmäisen teleportterin löydät saaremme keskusaukiolta. Jokaisessa kirjallisuuspolun tietopisteessä on teleportteri, yleensä jonkin rakennuksen sisällä. Se on helppo tapa liikkua saaremme ympäri. Lisäksi, jos eksyt, etsi Literature pathway teleporter, sillä pääset helposti takaisin saaren keskusaukiolle.

Miten opin enemmän?

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Etälukiokoordinaattori: Eija Immonen,
050 302 9909, eija.immonen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

facebook youtube