Kaksoistutkintolaiset

Kaksoistutkinto yhteistyössä Varian ammattiopiston kanssa

Etälukio tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden ammattitutkinnon ohella (tai sen jälkeen) suorittaa ylioppilastutkinto, eli kaksoistutkinto. Kaksoistutkinto ei sisällä lukion päättötodistusta.

Ammatillisten opintojen yhteydessä: Kaksoistutkintoa suorittavan opiskelijan päätoiminen oppilaitos on ammatillinen oppilaitos, jossa hän opiskelee päätoimisesti ammattitutkintoon tähdäten. Ylioppilaskokeisiin valmistavat (vapaaehtoiset) etälukion kurssit/opintojaksot suoritetaan enimmäkseen itsenäisesti verkko-opiskeluna, joten se tarjoaa kaksoistutkinnon suorittajalle joustavuutta lukio-opintojen ja ammattiopintojen yhdistämiseen. Ammatillisten opintojen loppuvaiheessa opiskelija osallistuu ylioppilaskirjoituksiin ja neljä pakollista koetta hyväksytysti suoritettuaan saa ylioppilastutkintotodistuksen. Yo-tutkintotodistus luovutetaan opiskelijalle sitten kun ammattitutkintokin on valmis.

Ole yhteydessä opinto-ohjaajaan omassa ammatillisessa oppilaitoksessasi ja yhdessä Sotungin etälukion opinto-ohjaajan kanssa laaditte henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jonka mukaan voit edetä kohti kaksoistutkintoa. Yleensä suoritusaika on kolme - neljä vuotta samanaikaisesti ammatillisten opintojen kanssa, Yo-tutkinnon pakolliset aineet on mahdollista hajauttaa kolmelle peräkkäiselle kirjoituskerralle (esim. syksy+kevät+syksy). Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan myös ilmoittautumislomakkeella.

Ammatillisen tutkinnon jo omaava: Yleisen ohjeen mukaan ylioppilastutkinnon osallistumiskelpoisuus saavutetaan 2,5 vuoden ammattillisen tutkinnon perusteella. Tarkista osallistumisoikeutesi ja kelpuutesi ylioppilaskirjoituksiin ottamalla asiassa yhteys etälukion opinto-ohjaajaan jyrki.puikko@vantaa.fi

Kaksoistutkinnon suorittaminen vaatii opiskelijalta motivaatiota ja itsekuria. Kaksoistutkinnolla parannat jatko-opiskelukelpoisuuttasi. Myös kolmoistutkinto (yo-tutkinto JA aikuislukion koko oppimäärä 44-48 kurssia) on mahdollista suorittaa etälukiossa.

Vantaan ammattiopisto Varian kotisivuille pääset tästä linkistä!

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Etälukiokoordinaattori: Eija Immonen,
050 302 9909, eija.immonen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

facebook youtube