Etälukiolaisen terveiset - Pääsin kaikkiin hakukohteisiini

Haluan kiittää varsin erinomaisesta etälukiokokemuksestani Sotungin etälukiossa.

Lähdin vajaa kaksi vuotta sitten korottamaan 11 vuotta sitten kirjoittamiani ylioppilaskirjoituksiani. Tuolloin aikoinaan itsekurini ja motivaationi lukio-opintoihin, saati ylioppilaskirjoituksiin, olivat lähellä nollaa, ja huomioni veivät skeittaus, tietokonepelit, tytöt ja keskiolut: eikä välttämättä tuossa järjestyksessä. Tulokset olivat sen mukaiset ja saldona oli BCAI kirjoituksista, joista matikan sain kompensaatioilla lopulta läpi rimaa hipoen.

Noin 2 vuotta sitten aloittelin urakkani tekemällä terveystiedon ja psykologian kurssit Sotungin etälukiolla, joista sain erittäin hyvää palautetta, ja tsemppiä ylipäänsä korotteluihin, mahtavilta psykologian sekä terveystiedon opettajilta. Kirjoitin kyseiset aineet syksyllä.

Seuraavana keväänä kirjoitin äidinkielen ja englannin. Äidinkielen esseestä hyvää palautetta, omien kiireidensä keskellä antoi äidinkielen opettaja, jota lähestyin sähköpostilla asiasta, vaikka en ollut edes ollut hänen kursseillaan, vaan opiskellut asiat itsenäisesti.

Lopuksi, tänä keväänä, kirjoitin vielä historian ja lyhyen matikan, jotka opiskelin täysin itsenäisesti.

Syyni korottelu-urakkaani oli siis se, että olin aikaisemmin hakenut opiskelemaan psykologiaa: olin kuitenkin jäänyt pienille varasijoille, koska en ollut heikoilla ylppärituloksillani yhteispistevalinnassa.

Tavoitteeni oli saada tulokset, joilla pääsisi opiskelemaan psykologiaan suoraan todistuksella. Ylppärit menivätkin varsin hyvin ja BCAI(A)-rivini vaihtui LLLLLL-riviin, jolla pääsinkin kaikkiin hakukohteisiini mm. Helsingin psykologiaan, oikikseen ja Jyväskylän psykologiaan, jonka laitoin ykkösvaihtoehdoksi, ja jonne tieni vie seuraavaksi.

Opiskelijoita rauhoitteleva ja tsemppaava rehtorikin jäi lämpimästi mieleen kirjoituksista, ja muutamalla kerralla parit sanatkin vaihdoimme.

T: J

  • Julkaistu: 03.06.2020

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Esa Partanen 0400 633 865

esa.partanen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

facebook youtube